Zo geeft je wintertrui nooit meer pluisjes af

Handig!

Het weer is er perfect voor: wonen in je heerlijke dikke wollen truien. Wat minder fijn is, zijn de pluisjes die overal aan blijven zitten. Maar geen zorgen, daar zijn verschillende oplossingen voor.

Verschillende stoffen

Je kent de frustratie vast wel. Kort nadat je die heerlijke uit de kast hebt getrokken, zit je zwarte pantalon onder de pluisjes. Niet alleen wollen kledingstukken nemen dit probleem met zich mee, ook andere stoffen zijn hier gevoelig voor. No worries, met deze tips van Women's Wear Daily kun je het voortaan voorkomen. De methoden zijn verschillend, want ze zijn afhankelijk van het materiaal en dus de vezels waaruit je kledingstuk bestaat. Let je op?

Wol, kasjmier en angora

Een kledingstuk dat bestaat uit vezels die afkomstig zijn van een dier, zoals wol (schaap), kasjmier (geit) en angora (konijn) behandel je als volgt. Vouw het kledingstuk op, verpak hem in een hersluitbaar plastic zakje en leg hem 24 uur in de vriezer. Raar, maar waar: dit voorkomt dat het kledingstuk pluisjes afgeeft. Maar let op: dit is géén permanente oplossing, het is haast onmogelijk te voorkomen dat wol geen pluisjes meer afgeeft.

Katoen

Geeft je katoenen of linnen kledingstuk af? Gooi 'm tien minuten in de droger voordat je hem aantrekt en je schijnt geen pluisje meer te zien te zijn. Stoffen van plantaardige oorsprong zijn namelijk bestand tegen hogere temperaturen.

Acryl, polyester en nylon

Heb je een trui die bestaat uit synthetische vezels (acryl, polyester of nylon) en hij geeft af? Dan mag hij eigenlijk regelrecht terug naar de winkel. Het is bijna onmogelijk dat een kledingstuk dat bestaat uit 100 procent synthetische vezels, pluisjes zou mogen afgeven. Check dus zeker het materialenlabel.

Onze favoriete wintertruien? Je shopt ze meteen.

Niet gebaat bij deze tips? Dan kan het de moeite waard zijn om een ontpluizer (ontpiller) aan te schaffen. Zéker als je een huisdier hebt dat ook nog eens graag haren achterlaat op kleding. Maar zachtjes met een scheermesje over het kledingstuk heen gaan doet wonderen. Succes!

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress