Roos van Kopen zonder Kijken kocht haar huis óók zonder eerst te kijken

"Aan het einde van de dag belde hij me op en zei: 'Roos, ik heb een huis gekocht'."

Het kopen van een huis is een erg belangrijke stap in je leven, dus waarom zou je dit uit handen geven aan een paar experts waarvan je niet eens weet waar je terecht komt? Gek genoeg zijn er genoeg mensen die dit doen, zo ook interieurstylist Roos Reedijk van Kopen zonder Kijken zelf!

Kopen zonder kijken

In de RTL Boulevard Reality Podcast zijn Roos en Bob uit Kopen zonder Kijken te gast geweest. Zo praatten ze vooral veel over de strenge kandidaatselectie, maar onthulden ze ook dat zij hun huis zonder te kijken hebben gekocht. Net als de deelnemers van het programma.

Ze legt uit dat het haar man was die een bod deed op het huis, zonder het met haar te overleggen. "We woonden in Den Haag, en ik had daarvoor altijd in Amsterdam gewoond. Ik wilde terug naar Amsterdam en we kwamen er maar niet uit waar we moesten gaan wonen", aldus de interieurstylist.

Verkocht!

Het koppel had vooraf een lijst gemaakt met harde wensen en eisen waar hun droomhuis aan moest voldoen. "Daar hebben we nummers aan gekoppeld en gezegd: 'als we een huis vinden, waar het ook staat, en we hebben dat hoog op ons lijstje staan, dan doen we dat'."

De makelaar van Roos en haar man vond uiteindelijk hun droomhuis. Maar, omdat Roos haar telefoon niet opnam, moest haar man de knoop zelf doorhakken. "Aan het einde van de dag belde hij me op en zei: 'Roos, ik heb een huis gekocht.'"

Bob Sikkes

Ze is niet de enige die zomaar een huis kocht. Ook collega en aannemer Bob Sikkes heeft blind een contract getekend. "Misschien dat ik het door mijn ervaring aandurfde", vertelde Bob. "Het was een huisje in Spanje en daar waren we nog niet geweest. Maar toen ik het huis zag, wist ik dat het goed was. Toen heb ik meteen een optie genomen, omdat er veel belangstelling voor was. Ik dacht: het gaat me niet gebeuren dat dit voor mijn neus wordt weggekaapt."

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Kopen zonder Kijken