Bijzonder: nooit eerder vertoonde beelden van Queen Elizabeth in haar jonge jaren

Mooie, rauwe en onbekende beelden van de koningin als moeder, echtgenote, boerin en paardenvrouw.

Queen Elizabeth overleed gisteren op 96-jarige leeftijd. Daarom blikken we terug op de mooie, rauwe en onbekende beelden van de koningin als moeder, echtgenote, kok, dierenliefhebber, boerin en paardenvrouw die de documentaire Elizabeth: The Queen Unseen toonde.

The Queen Unseen

De documentaire werd vorig jaar uitgezonden op de Britse zender ITV, de dag voordat prins Philip overleed, en toonde enkele privébeelden van de Queen en haar familie voor de allereerste keer. Zo kregen we beeldmateriaal te zien van de reis naar Nieuw-Zeeland die Elizabeth en Philip in 1953 maakten. De filmpjes werden destijds gemaakt door de vrouw van de gouverneur-generaal bij wie de royals verbleven en geven ons een uniek kijkje in het dagelijks leven on tour.

Aan het zwembad

In de docu zie je de Queen filmend aan de rand van het zwembad (terwijl ze af en toe met haar typische fifties zonnebril zelf een blik in de camera werpt) en prins Philip in zwembroek die zichzelf op een luchtbedje probeert te hijsen. Naast zomerse zwembadtaferelen toont The Queen Unseen ook beelden van de koningin die staat te barbecueën voor haar vrienden, knuffelt met koeien en een sinaasappeltje eet met generaal Tito van Joegoslavië tijdens haar eerste bezoek aan een communistisch land.

Dit alles gaat gepaard met interviews waarbij Anne Glenconner, voormalig hofdame van prins Margaret, Arthur Edwards, fotograaf van de royals, en Charles Anson, persvoorlichter van de Queen in de jaren negentig, een boekje open doen over de 'privékant' van Elizabeth.

"Ze onthullen haar ware karakter, haar verlegenheid, haar liefde voor het plattelandsleven en de banden met haar familie", aldus de tv-zender. Bekijk het voorproefje van de docu hieronder:

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress