5 Tips van een expert om je haar gezond te krijgen én houden

En dat is nodig na een zomer vol zon, zee en stijltangen.

Beauty in the mirror

Als je de haartrends voor dit jaar moet geloven, de blow-out look, extreme verfbeurten (hallo bleached hair à la Kim Kardashian), en sleeky stijl haar, is het niet de vraag of je haar beschadigd is maar hoe erg de situatie echt is. Voor je je hopeloos gaat voelen omdat je liever je ziel verkoopt dan je stijltang opgeeft, bedenk dan dat je met een aantal aanpassingen aan je routine je hair health kan verbeteren.

Tips & tricks

Door jaren van onderzoek in Dyson’s Hair Science Laboratoria weten de haarwetenschappers van Dyson exact hoe je met de juiste technologie en een paar handige tips en trucs je haar weer de gezondheid en glans kan geven die het verdient. Jamien Lim, Senior Hair Research Scientist, bij Dyson Haircare geeft 5 tips.

1. Meer conditionering, minder flyaways

Conditioners kunnen geen haarschade herstellen, maar het product helpt wel om de tekenen van haarbeschadiging te verminderen. Hoe? Omdat er met een conditioner een laagje over het haar wordt gecoat. Zo kun je door je haar te kammen de statische ophoping verminderen en die irritante flyaways wegwerken.

2. Kammen met brede tanden helpen schade te voorkomen

Wist je dat je haarlokken rekbaar zijn? De kern van elke haarstreng is lichtjes elastisch, maar kan te veel uitgerekt worden als je het te ruw borstelt. Brede kammen zetten minder spanning op de lokken en ontklitten je haar op een zachtere manier. Waardoor je je haar minder beschadigt.

3. Style zonder beschadiging

Veel stylingapparaten gebruiken te veel hitte voor het stylen van je haar, waardoor je haar beschadigd raakt. Dit kan gelukkig ook anders. Droog je haar voor 80% aan de lucht of met een koude föhn. En style dan je haar met een tool die geen hitte gebruikt zoals de Dyson Airwrap Multistyler of de Dyson Supersonic föhn. Zo houd je je haar gezond en krijg je binnen no-time die mooie beachy waves of blow-out look, maar dan zonder haarbeschadiging.

Kan je niet zonder stijltang? Gebruik dan een stijltang waarmee je niet vaak over je haar hoeft te glijden. De Dyson Corrale stijltang zorgt bijvoorbeeld voor 50% minder haarbeschadiging. De flexibele platen verzamelen het haar en brengen het binnen no-time in model.

4. Borstel naar beneden

Borstelen van haarwortel tot punt klinkt logisch, maar in feite kan dit ervoor zorgen dat je knopen en klitten in je haar erger worden. Je kan beter een paar centimeter boven de punten van je haar beginnen met borstelen om de ergste klitten eruit te kammen. Vervolgens steeds een stukje om hoger gaan. En zo te werken naar de haarwortel. Zo voorkom je dat klitten erger worden en je haar daardoor afbreekt.

5. Was je haar minder en milder

Probeer je haar minder vaak te wassen. Het wassen van je haar ontdoet je hoofdhuid van de natuurlijke oliën die het haar en de hoofdhuid gezond houden. Ook gaan de haarschubben openstaan als je je haar wast. Nat haar is kwetsbaarder waardoor je meer kans op haarbreuk. Zodra je je haar weet gaat wassen, zorg er dan voor dat je een milde shampoo gebruikt zonder sulfaten. Agressieve shampoos drogen je haar en hoofdhuid uit waardoor jeuk en schilfers kunnen ontstaan.

Bron: Dyson | Beeld: iStock