Interieurstyliste Roos van Kopen zonder Kijken geeft kijkje in eigen huis

Gezellig, knus en véél!

Martijn Krabbé en Bob Sikkes zijn het meest in beeld bij Kopen zonder Kijken, maar de echte ster van de show is Roos Reedijk (46) die de interieurstyling van de woningen op zich neemt. Beau Monde sprak haar over het succes van de show én haar eigen huis.

Nieuwe gordijnen

Interieur stylen zat er altijd al in, zelfs toen ze alleen nog maar een kinderkamer had. "Ik wilde voor mijn verjaardag

liever een nieuw behangetje of andere gordijnen dan een Barbie", vertelt ze aan het magazine. "Mijn grote droom was om interieurarchitect te worden, maar mijn vader zei: ‘Je moet wel héél goed zijn om daar je geld mee te

verdienen, dus doe maar niet.’ Dus ik ben Communicatie & Management gaan studeren." Toch kon ze het niet loslaten en besloot ze vijf jaar geleden een sprong in het diepe te nemen en haar eigen bedrijf op te zetten: RR Interior.

Kopen zonder Kijken

Een goede keuze, want al snel kreeg ze meer opdrachten. En opeens belde Kopen zonder Kijken bij haar aan, of ze als stylist mee wilde doen aan het programma. Een opdracht waar ze in eerste instantie niet om stond te springen. "Ik zei nee, omdat ik niet per se op tv wilde. Maar toevallig deed ik in die tijd een ander project met Bob Sikkes, en dat was zo leuk dat ik dacht: misschien heeft het zo moeten zijn", legt ze uit. "In eerste instantie had ik helemaal niet door wat het programma teweegbracht, want we zaten in lockdown toen de nieuwe reeks begon. Maar toen ging iedereen mailen, commentaar geven en bellen wat ik er nou van vond dat iedereen iets van mij vond, haha!"

Gezellig, knus en véél

We snappen dat je reuze benieuwd bent naar haar eigen woning. De inrichting is zoals ze zelf zegt "gezellig en knus en véél" en heeft daarom de naam Villa Vrolijk gekregen. "Ik kan showroomachtige woningen bij andere mensen heel erg waarderen, maar ik hou er voor mezelf totaal niet van. Mensen zeggen weleens tegen me: ‘Moet jouw inrichting niet wat rustiger zijn, want je bent van jezelf al zo druk?’ Maar ik ben dol op mooie spullen, vooral als ze een verhaal hebben." Wat leuke items bij het tuincentrum of de Kwantum kopen? Niet voor Roos. "Het moet een beetje gek zijn. Maar het moet ook geen allegaartje worden, dus ik zorg ervoor dat alles qua kleur bij elkaar past."

Concessies

Er is echter ook nog een man waar Roos rekening mee moet houden in huis. Wicher gaat niet altijd goed op haar uitschieters. "Toen hij me leerde kennen, woonde ik in Den Haag in een volledig roze huis. Onze vorige woning in Amsterdam heb ik ook weer krijtroze geschilderd, dat is gewoon mijn kleur. Maar bij dit huis zei hij: ‘Dit keer ga ik meekijken.’"

Hij hecht veel waarde aan rust en eenheid, wat niet altijd samengaat met het hysterische stijltje van Roos. "Om

die reden is onze slaapkamer ook helemaal wit en strak. Maar soms druk ik mijn zin ook gewoon door, zoals bij de keuken. Ik wilde ’m blauw." Wicher kon er niet aan wennen. "De keuken wordt nu dus opnieuw geverfd in een

kleur die hij mag uitkiezen. Dat zijn de concessies die je moet doen om het leuk te houden, haha."

Het hele interview inclusief foto's van haar huis lees je in de nieuwe Beau Monde die nu in de winkel ligt.

Bron: Beau Monde | Beeld: RTL