Deze interieurfouten zorgen ervoor dat je huis er rommelig uitziet

Maak ze niet!

living room interior mock up, modern furniture and trendy home accessories, on colored background. Stock poto

Je interieur zegt veel over jou als persoon. En wanneer er iemand op bezoek komt, willen we ons huis er natuurlijk zo goed mogelijk uit laten zien. Toch zijn er een paar interieurfouten die ervoor zorgen dat je woning er rommelig uitziet. Tenminste, als we interieurontwerpers moeten geloven. Zij vinden onderstaande dingen namelijk een absolute no-go.

1. De verkeerde maat van een tapijt

Ben jij ook een voorstander van warme voeten? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een tapijt bij je bed of bank liggen. Volgens interieurontwerper Audrey Kuether is de verkeerde maat van een tapijt een van de meest voorkomende fouten. Audrey: 'Ik zie vaak tapijten die niet helemaal onder het meubel passen. Dit zorgt ervoor dat de ruimte uit proportie lijkt.' Het is dus belangrijk dat je tapijt helemaal onder het meubel past.

2. Te veel meubilair in een ruimte

Wanneer je een open ruimte hebt, wil je deze het liefst volstoppen met meubels. Een bank, een eethoek, een boekenkast en ga zo maar door. Helaas zorgt een overschot aan meubilair ervoor dat je woning veel kleiner aanvoelt. Volgens interieurontwerper Emily Henderson is het daarom belangrijk om negatieve plekken te maken waar je geen meubilair in hebt staan. 'Dit zorgt ervoor dat je minder het idee hebt dat je opgesloten zit', legt Emily uit.

3. Meubels die bij elkaar passen

Heb jij een bankstel dat past bij de eetkamerstoelen? Volgens Bobby Berk, de interieurontwerper van Netflix-programma Queer Eye, kun je dat voortaan beter laten. Wanneer je de complete set uit de showroom neemt, lijkt het namelijk alsof er weinig gevoel in de ruimte zit. Volgens hem kun je daarom meubilair het beste samenstellen op basis van gevoel of design. 'Dit zorgt voor een interessante ruimte die reflecteert wie jij als persoon bent', aldus Bobby.

4. Gordijnen die niet aansluiten

Het loont zeker om je gordijnen op maat te laten maken. Volgens Bobby moet je gordijnen namelijk onder het plafond hangen en niet op dezelfde hoogte van het raam. Dit zorgt er voor dat de ruimte groter lijkt. Ook horen gordijnen op de grond te vallen en er niet boven te hangen. Bobby: 'Zo lijkt het net alsof je de verkeerde lengte hebt gekocht of geen stof meer had'. En dit soort details kunnen ervoor zorgen dat de ruimte niet straalt.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: iStock