Ona Moody is Miss Nederland 2022: 'Ik vind diversiteit en gelijke kansen heel belangrijk'

Ona mag de felbegeerde titel Miss Nederland 2022 dragen.

Gisteravond was het zover: de spannende finale van Miss Nederland 2022 vond plaats in Hilversum. Julia Sinning, de winnares van vorig jaar, had de eer om haar opvolgster de kronen. De prijs ging uiteindelijk naar de prachtig Ona Moody.

Finaleshow

Tijdens de spetterende finale stelden tien prachtige jonge vrouwen zich voor aan het publiek, vonden er verschillende catwalkrondes plaats en liet een aantal finalisten hun talenten zien. Hoewel alle dames de titel Miss Nederland 2022 in de wacht wilden slepen, was er van rivaliteit en jaloezie zeker geen sprake. Het thema van de avond was dan ook united we stand. De dames deden er alles aan om zelf goed uit de verf te komen, maar ook om elkaar te steunen en de ander in hun kracht te zetten.

Spetterende avond

Extra bijzonder was dat de presentatie van de avond in handen lag van voormalig Miss Nederland-sisters: Julia Sinning, Denise Speelman, Rahima Dirkse, Nicky Opheij, Zoey Ivory en Yasmin Verheijen.

Aan het eind van de avond werden de finalisten door juryleden William Rutten, Edsilia Rombley, Albert Verlinde, Kristina Bozilovic, Bart Ettekoven, Pernille La Lau, en national director Monica van Ee beoordeeld. Zij besloten dat Ona Moody de felbegeerde titel Miss Nederland 2022 mag dragen.

De nieuwe Miss Nederland! Foto: Hylke Greidanus Photography

Diversiteit

"Ik vind diversiteit en gelijke kansen voor iedereen heel belangrijk", liet Ona weten. "Toen ik jonger was, realiseerde ik me niet dat bepaalde groepen minder kansen krijgen dan andere, maar naarmate ik ouder werd, vond ik ongelijkheid heel moeilijk." Ze vervolgde: "Het bewustzijn in onze samenleving neemt toe, maar er is ruimte voor verbetering. Ik hoop een bijdrage te leveren aan dit bewustzijn en jonge mensen in staat te stellen hun dromen na te jagen. Omdat iedereen het verdient."

Rapport

De jury was onder de indruk van haar. Het rapport luidde: "Ona is sophisticatedclassy, straalt zelfverzekerdheid uit en laat zien dat ze het onder controle heeft. Een natural beauty from the inside out die de kroon met trots zal dragen." Ona zal ons land vertegenwoordigen tijdens de Miss Universe-verkiezingen aan het begin van 2023. We duimen alvast voor haar!

Bron: Beau Monde, Klazienaveen | Beeld: BrunoPress, Hylke Greidanus Photography