Halina Reijn over Amerikaanse regiedebuut: 'Toen ik het script las, was ik meteen geamuseerd'

Ook vertelt ze meer over het samenwerken met Pete Davidson.

Premiere BODIES BODIES BODIES

Met de komische horrorfilm Bodies Bodies Bodies heeft Halina Reijn haar Amerikaanse regiedebuut gemaakt. De film krijgt lovende reacties en is binnenkort ook in Nederland te zien. In gesprek met Grazia vertelt Halina meer over haar vertrek naar New York, heimwee en hoe ze als regisseur bij Bodies Bodies Bodies terechtkwam. 

Bodies Bodies Bodies

Met de Nederlandse film Instinct maakte Halina in 2019 haar regiedebuut. Deze film werd internationaal erg goed opgepikt, en zo kwam Halina in contact met A24. "Amerikanen vonden de film, die gaat over een verkrachter en een therapeut, spannend – de seksuele moraal is daar totaal anders dan bij ons. Ik raakte in gesprek met A24, een studio die kunstzinnige films aan een groot publiek weet te verkopen", deelt ze hierover aan Grazia. 

"Met hen werken is voor een filmmaker zo'n beetje het hoogst haalbare. Dus toen zij mij benaderden en me na een aantal gesprekken het eerste script van Bodies Bodies Bodies voorlegden, wilde ik dat natuurlijk heel graag lezen."

Script

"Het gaat over een groep vrienden die tijdens een orkaanfeestje in een afgelegen villa het moordspelletje Bodies Bodies Bodies spelen, en dat loopt helemaal uit de hand wanneer een van hen echt wordt vermoord. Toen ik het script las, was ik meteen geamuseerd, omdat het om zo’n hechte vriendengroep gaat, die ik zelf natuurlijk ook heb met Géza (Weisz, red.) en de anderen. Het grappige is dat wij dit spel, Moordenaartje, ook fanatiek speelden. Ikzelf heb helemaal niks met horror, dus ik zie de film ook niet zo. Ik heb er méér mijn eigen genre van gemaakt en denk dat het bovenal erg grappig is geworden."

Samenwerking Pete Davidson

Pete Davidson is een van de acteurs die in Bodies Bodies Bodies te zien is. De acteur is niet alleen superberoemd, maar ook nog eens heel aardig. "Ik wist meteen dat ik hem wilde hebben voor de rol van David, en gelukkig zei hij 'ja'", deelt Halina. "Ik begrijp wel waarom hij Kim (ex Kim-Kardashian, red.) en al die fantastische vrouwen kan krijgen, want Pete is ontzettend lief en down to earth."

Ook was Pete volgens Halina ontzettend professioneel op de set. "Hij is een ster door Saturday Night Live, maar hij wil zich ook graag ontwikkelen als serieus acteur en in mijn optiek heeft hij dat talent zeker. Hij wilde echt luisteren en hard werken. Alle acteurs trouwens, iedereen is zo talentvol en de work ethic van mijn ‘kinderen’, zoals ik ze noemde, was enorm. Dat zie je echt terug in de film, ik ben er zo trots op!"

Bodies Bodies Bodies is vanaf 8 september te zien in de bioscoop.

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress 

Carrière
  • NLD/Amsterdam/20220824 - Nederlandse Premiere BODIES BODIES BODIES Fotograaf: BrunoPress / ArjoFrank Fotografie Op de foto: Halina Reijn