Meghan Markle lanceert podcast met bijzondere eerste gast

Daar is-ie dan eindelijk.

Het duurde even, maar dan heb je ook wat. Vandaag verscheen de eerste bijzondere podcastaflevering van Meghan Markles podcast Archetypes op Spotify. En niemand minder dan Serena Williams was haar eerste gast. 

Samenwerking Spotify

Lange tijd was het stil rondom de samenwerking tussen Spotify en de Sussexes. Zo’n twee jaar geleden sloten prins Harry en Meghan een deal met de audiostreamingsdienst, maar het koppel liet daarna weinig van zich horen. In december 2020 verscheen een halfuurlange kerstaflevering, en in maart 2022 volgde de aankondiging dat Meghan haar eigen podcast zou krijgen: Archetypes. 

Na een paar maanden is het zover en is de eerste van de twaalf podcastafleveringen dan toch écht te beluisteren. 

Serena Williams 

In de podcast blikt Meghan terug op de actie die ze als elfjarig meisje ondernam tegen seksisme in een reclamespotje. De manier waarop vrouwen worden neergezet, houdt de hertogin nog altijd bezig. Zo spreekt ze in deze eerste aflevering met “de enige echte Serena Williams over de dubbele standaard waar vrouwen mee te maken krijgen als ze ‘ambitieus’ worden genoemd en het domino-effect dat dit heeft op andere aspecten van hun leven. In deze baanbrekende eerste aflevering hoor je ook Dr. Laura Kray, toonaangevend deskundige op het gebied van gender op de werkvloer”, zo luidt de omschrijving op Spotify.

Kijkje in haar eigen leven

De hertogin van Sussex geeft met de podcast ook een kijkje in haar eigen leven. Zo vertelt ze dat ambitie erg aangemoedigd werd op haar middelbare school en dat ze het daarom ook nooit als iets negatiefs zag. “Totdat ik mijn huidige echtgenoot begon te daten. En blijkbaar is ambitie een verschrikkelijk, verschrikkelijk iets voor vrouwen, volgens sommige mensen. Sinds ik de negativiteit erom heen zag, kon ik het niet meer níet voelen, het niet meer níet zien.”

De eerste aflevering is nu te beluisteren, de volgende elf verschijnen binnenkort op Spotify. Luisteren maar!

Bron: Beau Monde, Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws