Het slimme slaapmasker: alles wat je moet weten over deze nieuwste musthave

Het zou dé oplossing zijn om heerlijk te slapen.

overhead view of happy young woman in eye mask resting in bedroom

Tegenwoordig zijn er een hoop oplossingen te vinden als je niet kunt slapen. Van het mediteren op rustgevende muziek tot drankjes waardoor je beter kunt ontspannen. Ook op technologisch vlak zijn er een paar handige hulpjes, met het slimme slaapmasker die het voortouw neemt. 

Slimme slaapmasker

Slaapmaskers zijn niet nieuw en je hebt vast weleens met een slaapmasker in het vliegtuig gezeten. Het blokkeert het licht waardoor je overal een uiltje kunt slapen. Een slim slaapmasker gaat alleen een stapje verder en beweert te kunnen helpen door de hulp van andere zintuigen in te roepen. Wauw!

Zintuigen prikkelen

Zo'n slaapmasker zoekt eigenlijk de steun bij andere zintuigen – aanraking, warmte en geluid – waardoor een ontspannen slaapomgeving gecreëerd wordt. Door middel van het zingen van slaapliedjes, het geven van watermassages en zelfs met het gebruik van de nieuwste NASA-technologie val jij zo in slaap.

Leuk feitje: Lufthansa's FlyingLab kwam met het eerste intelligente slaapmasker genaamd Neuroon. Het masker volgde nauwkeurig de slaap van een passagier door hun hersengolven en hartslag te analyseren, naast hun lichaam en oogbeweging. Hierdoor slaap je niet alleen beter, maar helpt het ook bij het voorkomen van een jetlag.

Andere factoren

Maar is dat echt het antwoord op een goede nachtrust? "Hightechoplossingen kunnen helpen om je slaaprust te verbeteren", zegt Sammy Margo, auteur van The Good Sleep Guide. Hoewel het slimme slaapmasker veelbelovend klinkt, zal dit niet meteen helpen om je slaaproutine te verbeteren. Margo legt uit: "Probeer de technische opties, maar verlies de andere factoren niet uit het oog, zoals je bedtijdroutine, dieet en schermtijd, die de kwaliteit en kwantiteit van de slaap kunnen beïnvloeden."

Ook is het belangrijk om te weten dat ze in verschillende uitvoeringen komen, met ook andere functies en specialiteiten. Het is dan zeker verstandig om eerst een slaaptherapeut te bezoeken die je meer kan vertellen over wat voor slaper jij bent. Met het juiste slaapmasker kom je dan vast snel in dromenland!

Bron: Dailymail, MakeUsOf | Beeld: iStock