Olivia Newton-John op 73-jarige leeftijd overleden

Verdrietig nieuws...

Verdrietig nieuws: Olivia Newton-John is vanochtend op 73-jarige leeftijd overleden aan borstkanker.

Moeilijke tijd

De actrice, die bekend staat om haar rol als Sandy in Grease, leed al lang aan borstkanker. Haar familie maakte het nieuws vandaag bekend op haar Instagrampagina. "Olivia Newton-John (73) is vanochtend vredig overleden op haar boerderij in Californië, omringd door familie en vrienden", valt er te lezen. "We vragen iedereen om de privacy van de familie te respecteren in deze moeilijke tijd." Ze laat haar man John Easterling en dochter Chloe Lattanzi achter.

Tekst gaat verder onder de foto.

Borstkanker

In 1992 werd er borstkanker vastgesteld bij Olivia. Ze werd genezen verklaard, maar helaas keerde de ziekte twee keer terug. "Olivia werd een symbool van hoop door 30 jaar lang haar borstkanker-reis te delen", valt er in het bericht te lezen. Ze deelde veel over haar ervaring met plantengeneeskunde. De Olivia Newton-John Foundation zal verder gaan met onderzoek doen naar plantengeneeskunde en kanker.

In 2020 werd ze zelfs door Koningin Elizabeth benoemd tot ‘Lady’, vanwege haar bijdrage aan goede doelen, kankeronderzoek en entertainment.

Grease

De actrice brak door met haar rol als Sandy in de film Grease, waarin ze naast John Travolta speelde. In 2019 kropen ze ruim 40 jaar na de film nog één keer in de huid van Danny en Sandy door samen op te treden op de openingsavond van Meet 'N Grease, een Grease-meezingevenement.

Beeld: BrunoPress