Zien: zo ziet Brigitte Bardot er nu uit

Nog altijd herkenbaar.

Brigitte Bardot, wie kent haar niet? In de jaren zestig schitterde het sekssymbool op cover na cover, nu leidt ze een rustig en teruggetrokken leven. Tenzij het om dierenrechten gaat, een grote passie van de inmiddels 87-jarige blondine. Benieuwd hoe ze er nu uitziet? Kijk mee.

Icoon van een tijdperk

Brigitte's levensloop is beslist niet saai te noemen. Door haar werk als model en actrice kwam ze overal ter wereld en ontmoette ze veel mensen. De blondine was dé seksbom van de jaren vijftig en zestig, maar haar succesvolle carrière bracht haar geen geluk. Brigitte was tijdens haar hoogtijdagen vaak depressief en heeft volgens Jeffrey Robinson, schrijver van haar biografie, zelfs zelfmoordpogingen gedaan.

Dierenorganisatie

De blondine heeft haar leven weer op de rit gekregen. Op haar veertigste hield ze het voor gezien als model en actrice, en begon ze een eigen organisatie die zich inzet voor dieren. Dit was haar redding. Brigitte voerde strijd tegen walvisjacht en de jacht op zeehonden en is fel tegen bont. Nog altijd maakt ze zich hard voor het welzijn voor verschillende dieren. Jaren geleden schreef ze zelfs een brief aan Choupette, de kat van Karl Lagerfeld, om zijn baasje ervan te weerhouden om bont te gebruiken in zijn collectie.

De meest recente beelden van 'BB' zijn dan ook beelden van de Franse politieke partij van de dieren. Aan heavy oogmake-up en een nonchalante coupe is de voormalige actrice nog altijd trouw.

In opspraak

Brigitte komt ook weleens negatief in het nieuws. De actrice heeft niet alleen een sterke mening over dierenrechten, maar ook over politieke zaken. Ze is extreemrechts en is weleens veroordeeld voor haar racistisch getinte uitspraken over homo's, migranten en de islam. Ondanks haar teruggetrokken leventje in St. Tropez weet ze dus nog zo nu en dan de krantenkoppen te halen.