Zien: eerste beelden van The Handmaid’s Tale seizoen 5

Het wordt weer een bloedstollend seizoen.

The wait is almost over: het vijfde seizoen van de bloedstollende serie The Handmaid’s Tale komt eraan! Dat maakte de Amerikaanse streamingdienst Hulu gisteren bekend.

Vijfde seizoen

Het is al een tijdje bekend dat er een vijfde seizoen van The Handmaid’s Tale komt, maar de opnames hebben door de coronapandemie flinke vertraging opgelopen. Volgens showrunner Bruce Miller is het wachten op de serie worth the wait. “Probeer niet te raden wat er gebeurt. Je zult namelijk niet kunnen bedenken wat er gaat gebeuren. Dat is het mooie aan de show”, verklapte hij een tijdje geleden aan IndieWire.

Verhaal

In seizoen vier gaat June (Elisabeth Moss) de strijd aan tegen Gilead, nadat ze bijna honderd kinderen naar Canada wist te smokkelen. Ze wist zich schuil te houden op een boerderij, waar ze door de vrouw des huizes wordt verzorgd. Eenmaal op de been kan haar strijd tegen Gilead beginnen.

In het vijfde seizoen nemen we helaas wel afscheid van Alexis Bledel (Emily/Ofglen). Zij liet in mei weten niet terug te keren in het nieuwe seizoen. “Na lang nadenken voelde ik dat dit het moment was om afstand te nemen van The Handmaid’s Tale“, zei ze in gesprek met Variety. Too bad!

Datum

We moeten er helaas nog wel even op wachten: op 14 september verschijnt het nieuwe seizoen pas op Hulu. Hopelijk komen de afleveringen daarna snel op Videoland, zodat we de serie ook in Nederland kunnen bingen. Wij kunnen in elk geval niet wachten en gaan alvast een voorraadje popcorn inslaan!

Bron: Grazia | Beeld: The Handmaid’s Tale