Altijd stijlvol de deur uit? Ga dan voor simpel en elegant

Tips & tricks!

Lees ook

Een etentje, een sollicitatiegesprek, een date, een presentatie, een verjaardag met mensen die je nog niet eerder hebt ontmoet, of gewoon omdat je het fijn vindt om goed voor de dag te komen in het dagelijkse leven. Er zijn talloze momenten waarop je er graag stijlvol uit wil zien. Maar hoe doe je dat?

Een stijlvolle outfit, hoeft niet altijd superchic en duur te zijn, smaak is immers niet te koop. Het zijn juist vaak de kleine dingen die ervoor zorgen dat je er superstylish uitziet in je ‘normale’ outfit. Wil je ook altijd stijlvol de deur uit? Lees dan de volgende tips:

Effen kleuren

Hoewel gekleurde kleding natuurlijk hartstikke vrolijk is kun je hier al snel de plank mee mis slaan omdat het te schreeuwerig oogt. Kies daarom voor het dragen van één basiskleur. Met verschillende accessoires, zoals een riem, sjaaltje of mooie ketting kun je dan kleuraccenten toevoegen. Op die manier kun je jouw kleding ook nog wat vaker dragen en steeds een andere stijlvolle look creëren.

Kies voor de juiste sieraden

Doe niet alle sieraden om die je hebt, maar maak een gebalanceerde keuze. Subtiele sieraden zoals kleine armbandjes en kettinkjes zorgen ervoor dat je er extra stijlvol uitziet. Het laat zien dat je aandacht hebt besteedt aan je uiterlijk, zonder dat je ermee te koop loopt.

Denk ook eens aan het aanschaffen van een mooi horloge. Online zijn er een hoop prachtige dameshorloges te vinden die je elegant om je pols kunt hangen. Kijk maar eens naar de selectie Michael Kors horloge, dames. Het voordeel van het dragen van een horloge is niet alleen dat het mooi staat, maar ook dat je niet je telefoon uit je tas hoeft te graaien om te zien hoe laat het is. Een subtiele blik op je klokje is genoeg.

Make-up: less is more

Less is more, geldt niet alleen voor je kleding (effen kleuren) maar ook voor je make-up. Dat betekent niet dat je helemaal naturel de deur uit hoeft, maar dat je kiest voor een neutrale look.

Ga je naar een feestje en wil je even spetteren? Dan is het prima om knalrode lippenstift te dragen, maar hou het gebied rondom je ogen dan wat rustiger. Andersom kan ook: ga je lekker los met eyeliner en oogschaduw, kies dan liever voor een subtiele lipgloss of helemaal geen lippenstift.

Van top tot teen

Met een outfit in een mooie neutrale kleur, subtiele sieraden en nette make-up ben je er bijna, maar nog niet helemaal. Want de stijlvolle vrouw bestaat uit meer dan dat. Het is tijd voor de finishing touch.

Het is belangrijk om een beetje aandacht te schenken aan je kapsel voordat je de deur uitgaat, want met ongekamde haren kom je al gauw onverzorgd over, hoe mooi je kleding ook is. En ook je schoenen zijn belangrijk, het maakt niet per se uit welke schoenen je draagt (niet iedereen kan goed op hakken lopen) maar het is wel belangrijk dat je schoenen schoon zijn.

Het is dus niet heel ingewikkeld om altijd stijlvol de deur uit te gaan, zolang je er maar verzorgd uitziet en niet teveel ‘schreeuwt’ met opzichtige sieraden, felle kleuren en harde make-up. Less is more.

Beeld: Unsplash

Laatste nieuws

Zie ook