Jessica Chastain wint Oscar voor Beste Actrice

'Het is een eer.'

Zoals heel Hollywood al had verwacht, won Jessica Chastain de Oscar voor Beste Actrice. De Actrice won de Academy Award voor haar rol als Tammy Faye Bakker in de film The Eyes of Tammy Faye.

Nominaties

Jessica Chastain was samen met Olivia Colman (The Lost Daughter), Penelope Cruz (Parallel Mothers), Nicole Kidman (Being the Ricardos) en Kristen Stewart (Spencer) genomineerd in de categorie Beste Actrice. 

"Thank you so much to the academy", begint Jessica haar toespraak. Vervolgens dankt ze een aantal mensen die haar hebben geholpen om haar dromen achterna te gaan. "Zonder jullie zou ik hier waarschijnlijk niet hebben gestaan."

Tevens zet de actrice haar mede-genomineerden Olivia, Penelope, Nicole en Kristen in het zonnetje. "Het is een eer om met jullie genomineerd te zijn." Ze vervolgt haar toespraak door crew-members van The Eyes of Tammy Faye te bedanken.

Ook staat de actrice stil bij het inspirerende verhaal van Tammy Faye Bakker. "Haar medeleven verbindt ons in het verlangen geaccepteerd te worden om wie we zijn en wie we liefhebben, zonder geweld of angst", zegt de actrice die diverse problemen in Amerika, waaronder discriminatie en "onverdraagzame wetgeving", aankaart.

Beste Vrouwelijke bijrol

Eerder op de avond ging de Oscar voor Beste Vrouwelijke Bijrol naar Ariana DeBose voor haar rol van Anita in de remake van West Side Story.

Bron: NOS, Variety | Beeld: BrunoPres