Tried & Tested: de Dyson Corrale stijltang

Hoofdredacteur Hilde gaat voor stijl, zacht, glanzend en gezond haar met de Dyson Corrale stijltang.

Lees ook

Een tool waarmee je je mooie stijle lokken en pluis-vrij haar creëert? Ja graag, maar liever niet met een stijltang die hoge temperaturen gebruikt om dit resultaat te bereiken. De oplossing: de Dyson Corrale stijltang, die voor vijftig procent minder hittebeschadiging bij je lokken zorgt. Hoofdredacteur Hilde test deze fijne Dyson-tool.

Facts

Wat: Dyson Corrale
Waar: thuis na elke wasbeurt
Duur: 20 minuten
Kosten: €449,- Nu met gratis opbergdoos t.w.v. €60. Beschermt je stijltang tegen stof, deuken en krassen.

Waarom?

Verwarming, (te) vaak mijn haren wassen en het gebruik van haar-tools die mijn haar verhitten doen mijn coupe geen goed. Ik wil graag stijle lokken, die glanzen, en geen haar dat pluizig en ongezond oogt. Het helpt ook niet dat ik door drukte een bezoek aan de kapper vaak oversla. De Dyson Corrale lijkt de perfecte oplossing voor mijn haar. Hij wordt niet voor niets de Rolls-Royce onder de stijltangen genoemd. Hij belooft je haar minder te beschadigen door high end technologie. En doordat hij ook draadloos gebruikt kan worden, belooft hij tevens het gebruiksgemak te vergroten.

Aan de slag

Het merk Dyson is mij niet onbekend. Mijn huis heeft een plat dak, dus elke kamer is voorzien van een Dyson fan en ook mijn kruimeldief is een onmisbaar apparaat. Dat de stijltang goed is, is iets waar ik dan ook enorm op hoop. Dat hij zo mooi is qua design maakt het uitpakken een feestje. De fuchsia-grijskleurige editie is een snoepje om te zien. Ik heb er een bijpassende opbergcase bij die het meteen een luxe uitstraling geeft in mijn badkamer. Alsof ik een eigen kapsalon heb!

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Hoe werkt het?

Wat je direct merkt in gebruik zijn de flexibele platen. Dankzij die technologie is het makkelijker om elke streng haar gelijkmatig door de tang heen te halen. Daardoor hoef je maar één keer over elke pluk heen, dat zorgt voor 50% minder haarbeschadiging. Dat blijkt ook echt zo te zijn. Waar ik normaliter 2 soms zelf 3 keer over een plukje haar heen ga met mijn eigen stijltang ben ik met de Corrale in een keer klaar. En doordat hij iets zwaarder is qua gewicht heb ik het gevoel dat mijn haar nog rechter en gladder is ook. De tang heeft drie temperatuurstanden: 165°C, 185°C en 210°C. Het Intelligent Heat Control-systeem checkt de temperatuur 100 keer per seconde, zodat altijd precies de juiste hoeveelheid hitte wordt afgegeven en je dus altijd de perfecte temperatuur hebt.

Ik heb zelf haar tot op mijn schouder en begin voorzichtig met 185 graden. Maar ik merk later dat ook met 210 graden mijn haar glanzend en soepel blijft. Waar ik eerst dacht dat het hebben van een draadloze stijltang echt onnodig is blijkt al snel hoe handig het is als je even een touch-up wilt doen. Bijvoorbeeld om wat slag te maken of je pony even extra te stijlen op een plek waar je geen stopcontact voor handen hebt of voor de spiegel in de woonkamer, vlak. voor ik de deur uitloop. De 30 minuten waarop je hem draadloos kunt gebruiken zijn perfect voor mijn haarlengte. En je maakt daarnaast eenvoudig een mooie slag voor als je na een dag op kantoor door wilt naar een feestje. Door de stijltang bij de haaraanzet aan te brengen en dan een kwartslag van je gezicht af te draaien en naar beneden te trekken, creëer je de grove krul. Supermakkelijk!

Werkt het?

Van compleet stijl haar tot beach waves. De Dyson Corrale doet het allemaal. Het is misschien een investering, maar de resultaten zijn er zeker naar. Bovendien investeer je in een product dat je niet alleen de gewenste look bezorgt, maar ook nog eens veilig is voor je haar. En nu de coronamatregelen niet meer van kracht zijn en je eindelijk weer buiten de deur kunt shinen, is deze multi-inzetbare tool een aanwinst in mijn beautyroutine. Als je haar goed zit, voel je je ook meteen fijner en met de Dyson Corrale heb ik in een handomdraai elke dag een good hair day.

Beeld: Dyson

Laatste nieuws

Zie ook