Neem dit nooit mee naar een sollicitatiegesprek

Een goede voorbereiding is het halve werk.

Businesswoman and businessman HR manager interviewing woman

Of je nou goed voorbereid bent of niet, een sollicitatiegesprek is altijd spannend. Het is dus belangrijk om van te voren zo ontspannen mogelijk te zijn en hoe doe je dat beter dan door even lekker te gaan shoppen? Maar of dat nou zo'n goed idee is...

Tasje

Shoppen kan ontspannend werken. Dus als je in de namiddag een sollicitatiegesprek gepland hebt staan en erg zenuwachtig bent, zou het kunnen dat je besluit ervoor even de stad in te gaan om je stress van je af te winkelen. Maar doe dat voortaan maar niet meer! Het wordt namelijk niet gewaardeerd als jij met een tasje van de Bijenkorf, & Other Stories of ZARA binnen komt lopen, zo heeft Workopolis ontdekt.

Shoppen

"Dit geeft zonder twijfel een verkeerd beeld. Het ziet er zo namelijk uit alsof het sollicitatiegesprek dat je hebt, iets is wat je wel even tussen de bedrijven door doet. En dat terwijl zij juist willen zien dat je de job echt heel erg graag wil", aldus Workopolis. Ga dus nooit -hoe verleidelijk het ook is- shoppen voordat je naar je gesprek gaat. Bewaar dit voor na die tijd. Aangenomen of niet; er is altijd een reden om te shoppen!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock