70's All over again: de comeback van corduroy

Zo draag je de trend!

Een klassieker die waarschijnlijk nog niet in jouw garderobe hangt, maar daar wel hoort, is corduroy. De retro stof is terug and here to stay. De modieuze Françaises gingen ons voor, en laten zien hoe je corduroy anno 2022 draagt.

Corduroy

Denk je aan corduroy, dan denk je waarschijnlijk aan de 70's. Het ribfluweel gaat al eeuwen mee, en werd vooral in de 19e eeuw populair onder werkmannen. Pas in de jaren zeventig werd het voor iedereen beschikbaar, en kwamen er al snel broeken en jasjes op de markt die iedereen in de kast wilde hebben. En daar plukken wij nu nog steeds de vruchten van!

Vintage trends vinden steeds vaker hun comeback, en corduroy is daar een goed voorbeeld van. In veel vintage stores vind je kleding van ribfluweel. Ook is de stof tegenwoordig beschikbaar in allerlei lichte kleuren, in de vorm van midi jurken, rechte broeken en tuinbroeken. Ideaal voor komende lente.

Inspiratie

Waar sommige stoffen snel verveeld raken, zal dit bij corduroy niet zo snel gebeuren. De stof is stijlvol, klassiek en – als we eerlijk zijn – een goede basic voor in je kast. Combineer het met een plain blouse of trui in dezelfde kleur en je hebt een outfit die hoofden doet draaien. Voor inspiratie kijken we dan ook graag op Instagram, waar corduroy op dit moment de boventoon voert.

Menig fashionista heeft corduroy nieuw leven ingeblazen, en doet dit op een hele eigentijdse manier. Van monochroom zoals Tamara Mory tot het opfleuren van je outfit met een opvallende blazer á la Emili Sindlev: wij zijn fan.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

Voor de lente

Ben je nog niet overtuigd van de kracht van deze retro stof, dan hebben we nog een goede reden om het te kopen. Corduroy gaat namelijk goed samen met de kleuren voor komende lente. Draag een corduroy blazer in een groene kleur, of combineer het sportief met een paar sneakers.

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress, Instagram