Tanden en tandvlees verdienen de beste verzorging

Lees ook

Tandvleesontsteking is een serieus probleem. Het kan heel klein beginnen met geïrriteerd tandvlees op één plek maar omdat het veroorzaakt wordt door de aanwezigheid van bacteriën kan het snel toenemen. De bacteriën blijven natuurlijk niet steeds op dezelfde plek zitten en met wat pech zoeken ze werkelijk ieder plekje in je mond op. Als je een tandvleesontsteking te ver laat komen dan kan het ervoor zorgen dat je tanden en kiezen uitvallen omdat ze steeds losser komen te staan. Het is uiteraard zaak dit zoveel mogelijk te voorkomen.

Bestrijd schadelijke bacteriën met verschillende producten

Tandvleesontsteking is een probleem dat je overigens prima zelf kunt aanpakken. Er zijn tal van middelen te koop waarmee je dit kunt doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan speciaal mondwater, tandgel of andere hulpmiddelen waarmee je de bacteriën op het tandvlees goed kunt aanpakken en geen enkel plekje overslaat zodat je er ook echt goed vanaf raakt. Er zijn diverse losse producten te koop waarmee je de strijd tegen gingivitis aangaat maar je kunt ook meteen voor een compleet pakket kiezen zodat je alles wat je nodig hebt in één keer in huis haalt. Veel makkelijker kan natuurlijk niet.

Wat zit er in het PerioTherapypakket om je te helpen?

Met een compleet pakket zoals de PerioTherapy Gezond Tandvlees Kit ben je meteen klaar om een mondprobleem zoals tandvleesontsteking aan te pakken. Dit is echter niet het enige waartegen de producten in het pakket helpen. Je kunt met de tandgel en het mondwater niet alleen schadelijke bacteriën bestrijden maar pakt er ook nog eens de vorming van tandplak, tandsteen en gaatjes mee aan. Het mondwater zorgt daarnaast voor een direct frisse adem na het spoelen die een hele poos aanhoudt. Zo sla je met dit mondwater duidelijk meer vliegen in één klap. Je slechte adem verholpen en je hebt een gezonde mond.

Geen SLS of menthol nodig om toch goed te werken

Een duidelijk verschil met andere mondverzorgingsproducten zit in het feit dat er aan het mondwater en de tandgel die je in het pakket vindt geen SLS of menthol zijn toegevoegd. Deze stoffen zijn vaak aanwezig in bijvoorbeeld tandpasta of mondwater omdat ze zorgen voor respectievelijk een schuimend effect en een frisse smaak. Hierdoor kun jij als gebruiker denken dat ze beter werken maar dat heeft helemaal geen effect en ze dragen eerder bij aan nog meer of andere klachten.

Nare bijwerkingen kun je voorkomen

Hoe hard een middel schuimt maakt niet uit. Het is veel belangrijker dat er werkzame stoffen in zitten die het probleem bij de bron tackelen. De hulpstoffen kunnen daarnaast nog eens nare bijwerkingen hebben zoals een droge mond of veroorzaken wondjes zodat je enkel nog met meer mondproblemen komt te zitten in plaats van dat deze worden opgelost.

Veilig het probleem aanpakken met OxyFresh producten

Een goed pakket dat bestaat uit twee producten van het merk OxyFresh is de OxyFresh Gezond Tandvlees Kit. Hierin zitten twee middelen die voor een gezond tandvlees kunnen zorgen, zowel preventief als genezend. Dit zijn het bekende OxyFresh mondwater en de OxyFresh Super Relief Gel. Beide producten kennen geen kunstmatige en mogelijk agressieve toevoegingen zodat ze altijd en voor langere tijd veilig gebruikt kunnen worden.

Snel van je klachten af door ze bij de bron aan te pakken

De producten zorgen er niet alleen voor dat je snel van je klachten afraakt waar het een ontsteking betreft maar kunnen ook voorkomen dat je deze krijgt. De belangrijkste reden daarvoor is dat de oorzaak van mondklachten eigenlijk altijd schadelijke bacteriën zijn die je met deze producten bij de bron aanpakt. De anaerobe bacteriën houden het meest van een zuurstofarme en droge omgeving. Vinden ze deze in jouw mond dan zullen ze zich daar sneller afzetten.

Meer speeksel zorgt voor meer vocht tegen bacteriën

Om dit probleem te tackelen zorg je er het beste voor dat je je mond goed hydrateert en zoveel mogelijk speeksel aanmaakt. Hiermee pak je niet alleen de bacteriën goed aan maar krijg je ook een vochtigere mond zodat ze zich niet meer vermenigvuldigen en geen kans krijgen zich opnieuw af te zetten. Hoe minder droog je mond, hoe minder prettig zij het er vinden en hoe eerder je er dus vanaf bent.

Kies voor het Profi Pakket om onder andere tandsteen tegen te gaan

Als je niet graag teveel tandsteen of tandplak hebt maar niet steeds wilt wachten tot je een afspraak bij de tandarts hebt die dit voor je verwijdert, dan kun je het probleem ook zelf aanpakken. Hiervoor gebruik je het beste een speciaal tandsteenhaakje. Een goed voorbeeld hiervan is de Profi tandsteenhaak die je kunt kopen in een compleet pakket, de Profi Dentek Oral Care Kit. Naast het haakje zitten er twee krabbertjes in. De ene is van licht metaal terwijl de andere van kunststof is.

Wat kun je met de verschillende onderdelen doen?

Voor beide krabbertjes geldt dat ze bij normaal gebruik geen enkele schade kunnen toebrengen aan de mond en de tere weefsels. Ze zijn namelijk minder sterk dan het glazuur zodat je dit niet beschadigt en doordat ze goed meegeven en een goede grip hebben loop je geen kans om uit te schieten. Als je reeds een tandvleesontsteking hebt is het slim de rubberen pick in te zetten om het tandvlees te masseren. Hiermee zorg je voor een betere doorbloeding maar ook voor een snellere genezing.

Zelf op mondvriendelijke wijze tandsteen verwijderen

Het is altijd aan te raden om bij ernstige problemen in de mond of met het gebit een tandarts te raadplegen. Is het enkel een kwestie van tandsteen en tandplak? Dan kun je dit zelf ook verwijderen. Met de middelen in de kit pak je het probleem mondvriendelijk aan, voorkom je een extra bezoek aan de tandarts en maak je je mond en gebit hygiënisch en vooral veilig schoon. Bang om plekjes te missen waar je niet goed bij kunt of die je wellicht niet zo goed ziet? Gebruik dan de bijbehorende spiegel en de dental pick waarmee je op alle moeilijke plekjes (ook tussen de tanden) kunt komen.

Photo by Meruyert Gonullu from Pexels

Laatste nieuws

Zie ook