Een kijkje in het waanzinnige huis van Carice van Houten

"Er is geen enkele witte muur", aldus Carice van Houten.

Carice van Houten heeft ons al een tijdje geleden, een uniek kijkje in haar huis gegeven. Niemand minder dan interieur stylist Nicole Dohmen van Atelier ND nam haar woning onder handen en in Architectural Digest magazine werd een jaar geleden het eindresultaat getoond. En die is op zijn zachtst gezegd waanzinnig.

Esthetiek, interieurdesign en kleur

Carice houdt graag zoveel mogelijk van haar leven privé. Zo zien we haar vriend maar zelden en haar kind zelfs helemaal nooit. Dat we nu een kijkje in haar huis krijgen, is dan ook erg zeldzaam. Maar voor ons natuurlijk een feestje! "Ik ben heel trots om eindelijk mijn huis, dat ik samen met @atelier.nd.interior heb gecreëerd, te laten zien. Het heeft mijn liefde voor esthetiek, interieurdesign en kleur weer helemaal aangewakkerd en ik zou dit nog veel meer willen doen", schrijft de actrice bij de cover van Architectural Digest magazine in 2022, waar een kamer van haar woning op te zien is.

Kleur

Carice deinst duidelijk niet terug voor een beetje kleur in huis. "Er is geen enkele witte muur", vertelde Carice van Houten aan AD Magazine. Vlak voor de coronapandemie kocht ze samen met haar partner Guy Pearce een nieuw huis. Ze hadden vanwege de leerplichtige leeftijd van hun zoontje besloten minder te gaan reizen en dus gingen ze op zoek naar een fijne thuisbasis. Dat vonden ze in een woning net buiten Amsterdam.

Creatieve tegenhanger

De volgende stap was de inrichting van het huis. “Ik had een duidelijke visie, maar ook oneindig veel mogelijkheden. Ik kan mezelf de hele nacht op het internet verliezen om meubels te zoeken, maar ik had een creatieve tegenhanger nodig die structuur zou brengen”, legde Carice uit. Toen ze toevallig de winkel Atelier ND van Nicole Dohmen in het centrum van Amsterdam bezocht, vond ze haar partner in crime in de interieurontwerper. Samen maakten ze het huis helemaal naar haar stijl. Hieronder een aantal foto's. Benieuwd naar meer? Klik hier.

De tekst gaat verder onder de foto's.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AD Italia (@ad_italia)

Eye catchers

Het eindresultaat is precies zoals Carice zich had voorgesteld. Een mengelmoes van verschillende stijlen, kleuren en patronen, maar toch één geheel. "Paars loopt als rode draad door het huis, ook al is het geen gemakkelijke kleur. Ik hou nog meer van roze, Nicole moest me ervan weerhouden om het niet te overdrijven." Zo had ze eerder een knalroze keuken, waar ze afscheid van heeft genomen. "Het was een beetje overdreven."

Een aantal eye catchers in huis zijn het snoeproze Vispring bed in de slaapkamer, het paarse Kvadrat vloerkleed in de woonkamer, de paarse Étoffe Unique gordijnen in het eetgedeelte en het antiekroze behang van Kelly Wearstler in de gang.

Bron: AD Magazine | Beeld: Instagram, NL Beeld