Courteney Cox heeft spijt van plastische chirurgie: 'Ik realiseerde me niet dat ik er raar uitzag'

"Ik deed er jarenlang alles aan om er jeugdig uit te blijven zien"

Haar veranderende uiterlijk was de afgelopen jaren veelbesproken. Op een gegeven moment realiseerde Courteney Cox (57) zich dat ze wellicht een stap te ver was gegaan met plastische chirurgie. Ze vertelt openhartig hoe ze ouder worden leerde omarmen.

Jeugdig

In een openhartig gesprek met The Sunday Times vertelt Courteney dat ze het lastig vond om ouder te worden. “Er was een tijd waarin ik dacht: ‘Oh, ik verander. Ik zie er ouder uit.’ Ik deed er jarenlang alles aan om er jeugdig uit te blijven zien”, vertelt ze over de verschillende cosmetische ingrepen die ze onderging.

Pas later realiseerde de Friends-actrice dat ze misschien een stap te ver was gegaan. In de media werd haar veranderende uiterlijk steeds vaker besproken en ook haar vrienden begonnen op te merken dat ze niet meer op zichzelf leek. Dat was voor haar de druppel. “Ik dacht: Oh sh*t, ik zie er eigenlijk heel raar uit met fillers en ik doe dingen met mijn gezicht die ik nooit wilde doen”, vertelt ze. “Ik moest stoppen. Dit was gewoon gekkenwerk.”

[ont-link-tool url="https://elegance.nl/artikel/453491/dochter-courteney-cox-lijkt-als-twee-druppels-water-op-haar-moeder/]

Fillers

Ze is naar eigen zeggen nu gestopt met plastische chirurgie. “Dingen veranderen (naarmate je ouder wordt, red.). Ik probeerde dat te voorkomen, maar dat zorgde ervoor dat ik er nep uitzag”, vertelt ze. "Ik realiseerde me niet dat ik er heel erg raar uitzag door alle injecties en andere dingen die ik deed om mijn gezicht te veranderen.”

Nu is ze juist blij met de lijntjes in haar gezicht. "Je hebt beweging nodig in je gezicht, zeker als je een dunne huid hebt zoals ik. Het zijn geen rimpels, het zijn lachlijnen. Ik moest leren om dit te omarmen en leren realiseren dat fillers niet mijn beste vriend zijn.”

Veel kritiek

Als bekend actrice staat Courteney altijd in de spotlights en is kritiek krijgen haar niet onbekend. Maar de grootste criticus, dat was ze uiteindelijk zelf. “De kritiek is intens, maar ik weet niet of die intenser was dan mijn eigen kijk op mezelf.”

Inmiddels heeft de actrice omarmd dat ze ouder wordt, al vindt ze het soms wel lastig om te erkennen hoe snel de tijd voorbijgaat. Over een paar jaar wordt ze zestig. Ze voelt zich “meer geaard” dan ooit en kijkt er nu naar uit om natuurlijk ouder te worden. “Ik ben nu zo naturel als maar kan”, vertelde ze daar in een eerder interview met New Beauty over. “Ik voel me beter, omdat ik er nu als mezelf uitzie. Ik denk dat ik nu meer lijk op de persoon die ik was. Dat hoop ik tenminste.”

Bron: Marie Claire, De Telegraaf, The Sunday Times | Beeld: BrunoPress