Trend van het moment: de oversized wollen jas

The bigger the better!

Hoe groter het kledingstuk, hoe beter. Dat is het fashion motto van 2022! Dat geldt niet alleen voor jeans, truien en puffer coats, maar ook voor wollen jassen.

Wollen jas

You can’t go wrong met een oversized wollen jas deze winter. Hoewel de klassieke jas elk jaar mooi staat, mag-ie anno 2022 écht niet in je garderobe ontbreken. Met de masculine, gestructureerde vormen is de wollen jas een echte wardrobe staple en maakt-ie elke outfit compleet. Net zoals de meeste kledingstukken mag ook de wollen jas deze winter lekker oversized. Denk niet alleen één à twee maten groter dan je normale maat, maar ook lekker lang – zelfs tot aan je enkels.

Momenteel spotten we de oversized wollen jas overal op Instagram. Zo zijn Claire Rose, Olivia Faeh en Amy Shaw al fan van dé trend van het moment. Benieuwd hoe zij de klassieker stylen? Wij zetten onze favoriete looks hieronder op een rijtje.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Amy Shaw (@amyfuchsia)

Investering

De keuze is reuze als het op wollen jassen aankomt – al zijn er dit seizoen wel een paar favorieten. Klassieke kleuren als zwart, grijs, beige en crème zijn momenteel erg geliefd bij menig influencer. Dat maakt de jas makkelijk te combineren en zorgt ervoor dat het echt een investering is. Jaar in jaar uit zul je nog plezier hebben van een klassieke wollen jas.

Lekker warm

Wat zo fijn is aan deze winterjas, is dat-ie er niet alleen fashionable uitziet, maar dat hij je ook lekker warm houdt. Vooral als je een jas hebt met een hoog percentage wol hoef je niet bang te zijn dat je loopt kou te kleumen in de winter. Als je wel bang bent om het koud te krijgen, draag er dan een dikke trui met een mooie col onder. Niet alleen lekker warm, het staat ook nog eens geweldig

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress