Jessica Chastain over opgroeien in armoede: 'We hadden niks'

Roma Cinema Fest - The eyes of Tammy Faye Premiere

Met een succesvolle acteercarrière en twee Oscarnominaties op haar naam, verwachten velen niet dat Jessica Chastain in armoede opgroeide. Hoewel de actrice niet graag over haar jeugd praat, maakte ze onlangs een uitzondering voor een interview met Sunday Times

Armoede

Jessica's jeugd ging niet bepaald over rozen. Zo moest haar moeder in haar eentje voor vijf kinderen zorgen, en struggelde ze om alle eindjes aan elkaar te knopen. Dit is dan ook een van de redenen waarom Jessica niet graag over haar jeugd praat. "Ik praat niet vaak over mijn jeugd, maar het was, um, niet wat je ervan zou verwachten", begint de It-actrice. "Als mensen me zien, denken ze altijd dat ik een heel andere achtergrond heb."

Ook geeft ze toe dat opgroeien in armoede ervoor zorgde dat ze veel wrok koesterde tijdens haar jeugd. "Ik groeide op met veel wrok, omdat we niks hadden, zelfs geen eten."

Hoewel Jessica nu miljoenen dollars in de wacht sleept met haar films, maakt het haar nog steeds boos en verdrietig dat er mensen zijn die moeite hebben om rond te komen. "Omdat ik erin ben opgegroeid, weet ik hoe het is", legt ze uit. "En dat maakt me boos. Ik wil niet dat iemand ooit iets wordt ontzegd. Ook als het aankomt op gezien, erkend en gewaardeerd worden."

Acteren

Jessica kreeg uiteindelijk de mogelijkheid om te studeren aan de prestigieuze Juilliard School of Performing Arts. Ze werkte bij de school, om de lessen te kunnen veroorloven, omdat haar familie het niet kon betalen.

"Er waren mensen die zagen dat ik struggelde als kind en zij hielpen me. Door hen ben ik geëindigd waar ik nu ben."

Bron: Sunday Times, Just Jared | Beeld: BrunoPress