Hoe kies je de huidverzorging die bij je past?

Een huid die goed wordt verzorgd zal minder snel tekenen van veroudering gaan vertonen.

Dat huidverzorging belangrijk is, dat weten we eigenlijk allemaal wel. Een goede verzorging kan onzuiverheden voorkomen, en ervoor zorgen dat je huid in een goede conditie blijft. Een huid die goed wordt verzorgd zal minder snel tekenen van veroudering gaan vertonen, en er beter uitzien. Alleen... Goed verzorgen, hoe doe je dat eigenlijk? Is het een kwestie van smeren, en maakt het eigenlijk niet echt uit waarmee? Of kun je toch beter op zoek gaan naar de producten die specifiek bij jouw huid passen?De ene huid is de andere niet

Jouw huid heeft heel andere kenmerken dan die van je moeder, je dochter of je nichtje. Niet alleen hangt hoe je huid zich gedraagt heel erg af van je leeftijd, ook wat je op een dag doet speelt een rol bij de conditie waar deze zich in bevindt. Daarnaast ben je ook simpelweg met een bepaald huidtype geboren, of zie je de manier waarop je huid zich gedraagt door de jaren heen veranderen.

Over het algemeen geldt dat na je puberteit vaak wel duidelijk is wat voor soort huid je hebt. Hij kan droog zijn of gevoelig, waarbij een goede bescherming en milde producten van groot belang zijn. Of hij is juist snel vettig, waardoor je vooral wilt voorkomen dat je de hele dag met een glimmend gezicht rondloopt. Alhoewel je deze basis vaak de rest van je leven blijft houden, kan er door de jaren heen wel wat veranderen. Zeker een vettige huid verdwijnt vaak als je wat ouder wordt, al zal hij meestal nooit echt droog worden. Weten wat jouw huidtype op dit moment is, is belangrijk als je deze goed wilt verzorgen. Een droge huid heeft bijvoorbeeld wat extra bescherming nodig, en een product mag dan best wat vettig zijn. Heb je echter juist een vettige huid, dan zit je niet te wachten op een extra glimmend laagje.

Kies de juiste producten

Een merk als Clinique heeft niet voor niets heel veel producten; zij hebben complete lijnen voor verschillende huidtypes. Zowel reinigen als verzorgen kun je dus doen op een manier die precies bij je huid past, en dat is fijn. Doordat de producten in een lijn precies op elkaar zijn afgestemd, weet je zeker dat alles bij elkaar en bij jouw huid past. Extra verwennerij kan natuurlijk ook, als je kiest voor een merk als La Mer.

La Mer is kostbaar, maar oh zo fijn voor met name een wat drogere of vermoeide huid. Ook hier geldt weer dat het bepalen van je huidtype en de behoeftes van je huid centraal moet staan bij de aankoop, om te voorkomen dat je je huid verzorgt op een manier die eerder problemen veroorzaakt dan oplost. Twijfel je wat je huid precies nodig heeft? Laat je dan altijd goed adviseren.

Beeld: iStock