Maak je leven makkelijker met een online shopping maatje

Retail therapy minus the shopping mall rush

Shop jij ook zo graag online? Lekker makkelijk vanuit je luie stoel of even onderweg op je smartphone in de trein. Tegenwoordig kun je alles wat je wilt met één druk op de knop verkrijgen. Het gehele aanbod van alle winkels staat je online ter beschikking. Dit maakt je leven wel een stuk makkelijker. Toch kan het ook wel wat overweldigend zijn. Bovendien kan een dagje shoppen samen met je vriendin, dochter of moeder ook ouderwets gezellig zijn. Lekker een dagje erop uit en tussendoor ergens een lekkere lunch scoren. Een afwisseling hierin is natuurlijk ook helemaal fijn. Zo af en toe lekker struinen door de fysieke winkels en wanneer je minder tijd hebt of wilt gaan voor gemak dan shop je lekker online.

Samen online shoppen met je shopping buddy

Maar wat als je deze twee een beetje kunt combineren? Iets dat je helpt het online shoppen nog makkelijker te maken? Dat je het overzicht helpt te bewaren en ervoor zorgt dat je nooit meer iets kwijt raakt in het enorme online aanbod? Zelfs daar heb je tegenwoordig een trending shopping app voor! Deze app heet Hatsa! en maakt het online shoppen nog leuker en overzichtelijker. Je maakt bijvoorbeeld een board aan voor je woonkamer make-over en zet daar alle leuke accessoires in die je tegenkomt. Zo raak je nooit meer iets kwijt en kun je eenvoudig terugvinden in welke webshop dat ook alweer was. Je kan ook chatten met je vriend en overleggen over welke fauteuil jullie het mooiste vinden.

Niet alleen voor gemak voor jezelf, maar ook voor je dierbaren

Op Hatsa! kun je ook een verlanglijstje samenstellen. Daarmee is het direct een ideale manier om te laten weten wat je bijvoorbeeld voor je verjaardag, jubileum of trouwdag wilt hebben. Je vrienden en familie hebben ook inzicht in dit verlanglijstje en kunnen direct zien wat je graag wil hebben, of iemand anders het al gekocht heeft én waar ze het kunnen shoppen. Wel zo lekker voor jezelf en voor je vrienden. Jij krijgt een cadeau dat je gegarandeerd leuk vindt en zij hoeven niet meer na te denken over wat ze je geven. Ook kunnen je dierbaren, zonder dat jij het weet een surprise board aanmaken en achter je rug om kletsen over de beste cadeau ideeën voor jouw verjaardag of babyshower. Alles lekker centraal en dat is natuurlijk ideaal wanneer je bijvoorbeeld verschillende vriendengroepen hebt.

Voordelen van online shoppen

Wat maakt online shoppen nou zo populair? In ons razendsnelle leven dat alsmaar doordraait heb je niet altijd tijd of zin om jezelf van de bank te sleuren om naar de stad te gaan. Voor veel mensen is het dus echt een uitkomst om hun aankopen online te doen. Dit gaat natuurlijk van boodschappen naar meubels tot kleding en alles daar tussenin. Alles wat je maar wilt is eigenlijk op één plek te vinden. Al moet je soms wel even goed zoeken. Nog zo’n fijn voordeel van online shoppen, is dat je op het internet producten vaak goedkoper kunt vinden dan in de winkel. Bovendien heb je de mogelijkheid om verschillende winkels met elkaar te vergelijken, zonder stad en land af te reizen. Heb je een uniek item gezien, maar woon je niet in de buurt? Een webshop maakt het mogelijk om toch makkelijk dat product te scoren. Geen gedoe meer met parkeren of zeulen met tassen door de kou. Geen wonder dat online shoppen nog steeds razend populair is en de bestelbusjes meerdere keren per dag langs je huis rijden.

Toch liever naar de winkel? Check deze leuke steden voor een dagje shoppen!

Gelukkig kunnen we tegenwoordig weer lekker ouderwets een dagje erop uit om door de stad te struinen langs allerlei onontdekte winkeltjes. Al moeten we nog wel rekening houden met eventuele maatregelen, een dagje winkelen kan gelukkig nog steeds. En dat is soms gewoon een hele fijne afwisseling naast het gemak van online shoppen. Zeker met de feestdagen die razendsnel dichterbij komen, is het heerlijk om langs de winkels te gaan om al je Sint- en kerstcadeaus te kopen. Reis bijvoorbeeld eens af naar het hoge Noorden voor een dagje shoppen in het hippe en bruisende Groningen. Of reis helemaal naar de andere kant van het land naar Maastricht, voor een bijna buitenlandse shopervaring met chique boetiekjes en verfijnde restaurants. Wat dacht je van het Brabants gezellige Den Bosch of Enschede in het Oosten van het land? Overal in Nederland vind je te gekke steden die weer klaar zijn om te worden ontdekt.

Beeld: iStock