3x bewust shoppen

Lees ook

De mode-industrie is één van de meest schadelijke industrieën ter wereld. Door tweedehands kleding te kopen ga je de vervuilende uitstoot een beetje tegen. Fijne bijkomstigheid is dat het aantal ‘second hand shops’ de laatste jaren is gegroeid. Zo ook in Amsterdam…

Het recyclen van kleding is al langere tijd een ‘hot topic’ in de modewereld. Tijdens de 2017 editie van Amsterdam Fashion Week werden jonge ontwerpers gevraagd om met oude kleding een nieuwe collectie samen te stellen. Ook zijn er steeds meer grote modeketens die oude kleding inzamelen, wat vervolgens wordt gebruikt voor het maken van poetsdoeken of de vulling van matrassen. 

Dit gebeurd alleen bij items waarvan de kwaliteit te slecht is om te verkopen. De ‘mooie’ items komen bij tweedehands winkels te hangen. Elegance selecteert haar top drie in Amsterdam. 

 1. EFFECT(S)

  Deze winkel heeft het stoffige imago van tweedehands winkels vervangen door lekkere muziek en geurstokjes. De zaak die is gevestigd aan de Ten Katemarkt in het westen van onze hoofdstad heeft een uitgebreide collectie. Alles tussen COS en Gucci kun je hier vinden.

  Ten Katestraat 6, Amsterdam

 2. Salon Heleen Hülsmann

  Deze boetiek verkoopt de crème de la crème onder de vintage items. De meeste designerstukken zijn niet ouder dan drie jaar. Alle items worden gecontroleerd op authenticiteit door het team van de salon. Een geschikte plek om prachtige stukken te scoren.

  Oude Spiegelstraat 9, Amsterdam

 3. Spiegelgracht juweliers

  Voor vintage horloges is Spiegelgracht juweliers het juiste adres. Rolex, Cartier en Patek Philippe zijn enkele namen die hier worden verkocht. En goed nieuws: op alle horloges zit twee jaar garantie.

  Spiegelgracht 12, Amsterdam

Laatste nieuws

Zie ook