Dit zijn de hoeden voor het najaar

Welke is jouw favoriet?

Hoedjes, ze maken een outfit af. En laten hoeden dit seizoen nou net een enorme trend zijn, in alle vormen en maten. Benieuwd welke we het meest gaan zien? Kijk mee.

Fedora’s

De fedora-hoed is ontzettend veelzijdig. Je kunt ‘m stoer dragen door het te combineren met chunky accessoires. Denk bijvoorbeeld aan combat boots of aan sieraden met grote schakels. Ook kun je deze hoed dragen met een oversized blazer en een baggy broek. Daarnaast kun je ‘m ook gebruiken om je outfit naar een hoger niveau te tillen als je gaat voor een basic jeans-blouse-combinatie.

Bucket hat

Bij bucket hats denken we snel aan de zomer, maar deze hoed combineer je ook prima met je herfstgarderobe. Dit najaar kun je gaan voor een nonchalante look door de bucket hat te combineren met wijde items, zoals een wijdvallende blouse of een trui waar je in weg kunt kruipen.

Baret

Ben je (nog) niet zo'n hoedenmens, maar wil je het item wel graag een kansje geven? Dan zou je met een baret kunnen beginnen. Je kunt deze hoed een beetje oneerbiedig het instapmodel onder de hoeden noemen. Dit is omdat-ie erg veelzijdig is en deze ook goed op je hoofd blijft zitten. Hoe je de baret vervolgens het liefst draagt is natuurlijk aan jou, al is het verstandig om voor een niet te druk geheel te gaan. Oftewel: houd het nice and clean. Een outfit met een kleurtje en een printje kan, maar houd het daar dan ook bij.

Welke hoed is voor jou?

Misschien vind je het nog wel even lastig om uit te vogelen welke hoed het beste bij jou past. Het enige wat je in dit geval het beste kunt doen is hoeden passen. Je merkt vanzelf wanneer je iets mooi vindt of niet. Al stelt hoedenkenner Behida Dolic dat je lengte wel een rol speelt in welke hoed bij jou past. De lengte van de rand van de hoed moet in verhouding zijn met jouw lengte, zo vertelt ze aan Nylon. "Kleine vrouwen zien er beter uit met een hoed met een kleinere rand", vertelt ze. "Als je 1,80 bent, zou ik zeggen dat je geen hoed moet dragen met een rand die groter is dan tien centimeter. In verhouding ziet het er gewoon beter uit."

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress, Instagram