Dit is de (pasgetrouwde) broer van Kate Middleton

Wie is James Middleton precies?

De naam van James Middleton, de broer van de hertogin van Cambridge, dook deze week steeds meer op. Afgelopen weekend is hij namelijk heel stilletjes getrouwd in een Frans dorpje. Wie is deze minder bekende Middleton precies?

Kate, Pippa en James

Zus Pippa werd in één klap beroemd als het bruidsmeisje van Kate tijdens haar royal wedding met prins William. Pippa's eigen bruiloft (en privéleven) werd vervolgens ook op de voet gevolgd door de pers. Maar minder op de voorgrond staat Kate's vijf jaar jongere broer, James.

Net getrouwd

Toch horen we af en toe ook van hem. Een paar dagen geleden werd bekend dat ook James is getrouwd met de liefde van zijn leven, de Française Alizée Thevenet. Bijzonder is dat hij de bruiloft volledig geheim heeft weten te houden en er een intieme ceremonie van heeft kunnen maken, met vrienden en (koninklijke) familie, zonder paparazzi.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door James Middleton (@jmidy)

Open over mentale gezondheid

De bekendheid die hij verwierf door zijn zus, gebruikt James onder andere om aandacht te vragen voor mentale gezondheid. Zelf leed hij jarenlang aan een depressie, iets waar hij op social media regelmatig openhartig over praat. "Als ik me kan uitspreken over mijn mentale gezondheid, over mijn passies en over hoe ik mij echt voel, dan doe ik niet alsof ik iemand anders ben. Dit is wie ik ben."

Veel steun vond James in de natuur én bij zijn honden. Zijn trouwe viervoeters betekenen alles voor hem, en hij zegt er zelfs zijn vrouw aan te danken te hebben.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door James Middleton (@jmidy)

Eigen bedrijf

Net als Michael en Carole Middleton, de ouders van Kate, Pippa en James, heeft hij zijn eigen bedrijf. Onder de naam Ella & Co produceert James gezonde maaltijden voor honden – we zeiden het al, de dieren zijn de lust in zijn leven. Een van onderstaande puppy's is naar verluidt naar Kensington Palace gegaan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door James Middleton (@jmidy)

Alizée

Alizée Thevenet, de kersverse schoonzus van Kate Middleton, werkt als financieel analist in Londen. Ze is de dochter van een diplomaat en reisde al op jonge leeftijd heel de wereld over met haar familie. Nu is ze dus, samen met James, neergestreken in Engeland. Veel geluk samen!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door James Middleton (@jmidy)

Bron: Town & Country, People | Beeld: BrunoPress