7 Simpele manieren om je relatie een boost te geven

De sleur erin? Wij geven tips.

Of je het nu wil of niet, soms sluipt de sleur in je relatie. Dat is volkomen normaal, maar doorbreek hem wel zodra je het door hebt. Wij geven je tips.

Hoe graag je het ook zou willen, een relatie blijft nooit zo spannend als die eerste maanden. Voor je het weet ben je jaren samen en komt de sleur erin. Kinderen, een drukke baan en alle ballen hoog proberen te houden zorgen ervoor dat jullie elkaar uit het oog verliezen en langs elkaar heen leven. Dat hoort erbij, maar zorg er wel voor dat je op tijd aan de bel trekt voordat het te laat is. En dat kan al met hele kleine dingen.

1. Probeer iets nieuws in de slaapkamer

Maar voordat je dat doet: praat over wat er tussen de lakens gebeurt. Waar houden jullie van en wat vinden jullie wel of juist niet (meer) fijn? Wat zouden jullie nog eens willen proberen? Misschien een ander standje, een andere kamer in huis of een leuk seksspeeltje. Deel jullie wildste fantasieën met elkaar en plan ook daadwerkelijk tijd in om het uit te voeren. Ook leuk en opwindend: struin samen het internet af om iets spannends te kopen. Om het allemaal nog extra spannend te maken, kunnen jullie elkaar gedurende de dag al teasen door overdag al spicy appjes naar elkaar te sturen. Als het nu geen leuke avond wordt...

2. Neem me-time

Het is belangrijk om tijd met elkaar door te brengen, maar het is net zo belangrijk om dingen voor jezelf te doen. Ga een weekendje weg met je beste vriendinnen, plan een wellness dag in waarbij je je nagels laat doen, een bezoekje aan de kapper brengt en een massage boekt of ga heerlijk rustig in het park een boek lezen. Als je altijd samen bent, heb je elkaar op een gegeven moment nog maar weinig te vertellen. Als je er ook apart op uit gaat, komen jullie beiden terug met leuke verhalen om 's avonds aan tafel met elkaar te delen.

3. Spelen!

Spelen? Ja, je bent nooit te oud om te spelen! Het kan een ouderwets bordspel zijn, maar ook verstoppertje, tikkertje of Twister. Houdt je partner van gamen? Doe eens gezellig mee! Ook al is het niet echt jouw ding. Of ga de deur uit om te minigolfen, vind je innerlijke kind terug in een arcadehal of ga los in een trampolinepark. Maar je kunt ook denken aan een andere manier van spelen door te flirten met elkaar, elkaar voor de gek houden of grapjes maken. Het resultaat? Samen lachen, elkaar vastpakken en de spanning om het winnen. En als er iéts goed is voor een relatie, is het wel samen lol maken.

4. Doe iets nieuws

Op vrije dagen gaan jullie altijd een wandeling maken op het strand, samen lunchen bij jullie favoriete tentje en zitten jullie om zes uur aan tafel. Het is tijd om die routine te doorbreken en iets nieuws te doen. Ga in plaats van naar het strand een andere stad ontdekken waar jullie nog nooit geweest zijn. En in plaats van dat lunchtentje kunnen jullie samen gaan koken. Kies samen een nieuw recept uit, zet een muziekje op en koken maar!

5. Verras elkaar

Het klinkt misschien een beetje cheesy, maar wie houdt er nu niet van liefdevolle verrassingen? Het hoeft heus niet direct een weekend naar Parijs of een gouden sieraad te zijn; iets kleins en persoonlijks is net zo leuk of zelfs nog leuker! Schrijf je partner een persoonlijke brief en leg die onder zijn of haar kussen. Zorg ervoor dat het avondeten met een gezellig kaarsje op tafel klaar staat als hij of zij thuis komt. Plak kleine briefjes door het hele huis waarop staat waarom je zoveel van hem of haar houdt. Het is ook nog eens heel leuk om iets origineels te verzinnen en uit te voeren.

6. Geef complimenten

Soms schiet het erbij in, maar geef je wederhelft wat vaker een compliment. Zeg dat hij/zij er mooi uitziet of herinner hem/haar eraan dat hij/zij prachtige ogen heeft. Doe het niet alleen als de ander zich voor een speciale gelegenheid heeft opgedoft, maar gewoon zomaar uit het niets. Wedden dat het gewaardeerd wordt?

7. Raak elkaar aan

Je hoeft heus niet altijd klef te zoenen en aan elkaar te hangen. Misschien heb je daar zelfs wel een hekel aan. Dat kan en is niet erg, maar probeer elkaar wel regelmatig aan te raken. Pak bijvoorbeeld elkaars hand even vast als jullie buiten wandelen, leg je hand op zijn/haar been in de bioscoop en geef zomaar eens een kus. Kleine kusjes, lange zoeken, met of zonder tong, het maakt allemaal niet uit. Maar het zorg ervoor dat je verbonden blijft met je partner.

Bron: Leven in je Relatie, Bedrock, Her Health | Beeld: iStock