De comeback van de polkadot: zo draag je de trend

Inspiratie nodig? Zo draag je de trend.

Fashion trends komen en gaan, maar de polkadot blijft altijd bestaan... Oké, hij was een tijdje minder populair, maar de print maakt dit najaar een grote comeback. Inspiratie nodig? Kijk mee.

Polkadot

De polkadot is een print die we overduidelijk niet zomaar mogen afschrijven. In de zomer van 2020 was het motiefje al een ware hit en werd-ie gespot op de catwalk van verscheidene designers. Elke ontwerper had toen a different take op de klassieke print, maar een ding hadden ze destijds wel gemeen: de dot was niet erg uitgesproken.

Momenteel lijkt de polkadot weer aan populariteit te winnen. En dat zien we terug in bescheiden stippen, iets minder bescheiden stippen, maar ook in grotere stippen. Groot, groter, grootst lijkt het mantra.

De polka dot-trend van vandaag de dag lijkt zich wederom te focussen op het combineren van zwart met wit. Al mogen felle kleuren er natuurlijk ook nog altijd zijn.

SATC

Overigens komt de comeback van de polkadot niet helemaal uit het niets. Zo werd actrice Sarah Jessica Parker op de set van And Just Like That… gespot in een polkadot-rok van Carolina Herrera. Hiermee inspireerde het karakter Carrie Bradshaw - nog voordat er überhaupt een trailer van de revival uitkwam - anderen om de trend nieuw leven in te blazen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lisa Aiken (@lisa.aiken)

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Faye Oakenfull (@fayeeo)

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress