Zo ziet Baby uit Dirty Dancing er nu uit

‘Mijn neuscorrectie was de grootste fout uit mijn leven’

Vestron Pictures DR DIRTY DANCING DIRTY DANCING de Emile Ardolino 1987 USA avec Jennifer Grey e

Dirty Dancing, wie kent 'em niet? Het is dé filmklassieker uit de jaren ’80. Vrouwen van over de hele wereld wilden in de schoenen van Baby staan, de beeldschone krullenbol die zich meermalen in de armen van de knappe Patrick ‘Johnny’ Swayze mocht werpen. De rol werd 34 jaar geleden gespeeld door Jennifer Grey en dus zijn we erg benieuwd hoe ze er nu uitziet.

Jennifer Grey

Jennifer Grey speelde in 1987 de rol van haar leven: Baby in Dirty Dancing. Menig meisje zwijmelde weg bij de knappe Patrick Swayze, de rebelse dansinstructeur Johnny. Ze verloofde zich met acteur Johnny Depp en had een glansrijke carrière voor zich had. Tenminste, dat dacht iedereen. Tegen de jaren 90 zagen we haar nergens meer. Niet omdat ze niet wilde acteren of er slecht in was, maar omdat ze door een mislukte neusoperatie niet meer gecast werd.

Neusoperatie

Negenentwintig jaar later ziet de actrice er echter heel anders uit en is ze onherkenbaar als je haar vergelijkt met de Dirty Dancing-jaren. In 1989 onderging Jennifer namelijk een neuscorrectie die faliekant mislukte. De schade werd hersteld met een tweede operatie, maar hierna was haar gezicht totaal anders. Zelfs vrienden en familie herkenden haar niet meer. “Het was alsof ik onzichtbaar was,” zegt de actrice over haar transformatie. Voor haar neusoperatie had ze een uniek en herkenbaar gezicht, erna was ze slechts een dertien in een dozijn meisje.

Grootste fout

Jennifer noemt haar neuscorrectie ‘de grootste fout uit haar leven’. Ze denkt dat haar carrière in het slop is geraakt door de plastische chirurgie. “Ik ging de operatiekamer in als een celebrity en kwam er uit als een onbekende”, zei ze ooit over de operatie. “Het was de neuscorrectie from hell. Ik zal altijd die actrice zijn die ooit beroemd was, maar die nu door niemand meer herkend wordt door haar neuscorrectie.” Na de operatie kreeg Jennifer geen filmrollen meer aangeboden en haar carrière raakte in het slop. Het dirty dansen is Jennifer echter nooit verleerd: in 2010 deed ze mee aan de Amerikaanse Dancing with the Stars en ze won!

Zo zag Jennifer er vroeger uit:

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Eve ✨ (@the777art)

Zo ziet Jennifer er nu uit:

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Dirty Dancing, Instagram