Hilarisch: Queen Elizabeth nam groep toeristen in de maling

De Queen beschikt over een flinke dosis humor.

Queen Elizabeth

Queen Elizabeth, wie kent haar niet? Nou, er zijn dus toch mensen die geen idee hebben wie ze is. Haar voormalig beveiliger herinnert zich een grappig moment.

In de spotlights

De Queen reist elke zomer af naar Balmoral Castle, haar Schotse landgoed. Wanneer ze daar is, ruilt Hare Majesteit haar kleurrijke outfits steevast om voor een onopvallendere look. Zo kan ze van de tijd met haar familie en honden genieten zonder steeds in de spotlights te staan.

Dat de Britse koningin niet altijd herkend wordt, blijkt wel uit een anekdote van Richard Griffin, haar voormalig beveiliger. Hij herinnert zich een keer dat de Queen tijdens een van haar wandelingen rond het Schotse landgoed aangesproken werd door een groepje Amerikaanse toeristen. In plaats van om selfies of handtekeningen te vragen, hadden de Amerikanen geen idee wie ze voor zich hadden, vertelt Griffin aan The Times.

Grapje

Dus besloot de Queen de toeristen eens goed in de maling te nemen. Toen zij haar vroegen of ze in de buurt woonde, antwoordde Hare Majesteit dat ze er een huis had. Technisch gezien is dat zo, als je een huis met een énorm kasteel kunt vergelijken, that is. Dat maakte de Amerikaanse toeristen wel erg nieuwsgierig of ze de Queen dan ook ooit had ontmoet.

"Nee, maar deze politieagent wel", wees de Queen naar Griffin. Helaas vertelt de voormalig beveiliger niet of hij net zo'n gevat antwoord had als de Britse koningin. Wat hij wel verklapt, is dat de Amerikanen vrolijk verder liepen zonder te weten dat ze een moment daarvoor oog in oog stonden met de Queen herself. Geweldig!

Royalty
  • Beau Monde
  • BrunoPress