Koningspaar reageert op aanslag Peter R. de Vries: 'We zijn diep geschokt'

'Hij en allen die hem dierbaar zijn, zijn in onze gedachten.'

Máxima en Willem-Alexander

Het tragische nieuws dat misdaadverslaggever Peter R. de Vries dinsdagavond is neergeschoten in Amsterdam, houdt heel Nederland bezig. Velen betuigen dan ook hun steun op social media, zo ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Diep geschokt

Willem-Alexander en Máxima, die momenteel in Duitsland zijn voor hun staatsbezoek, hebben vanuit Berlijn gereageerd op de moordaanslag op Peter R. de Vries. Via social media laat het koningspaar weten dat ze diep geschokt zijn.

"Het bericht dat journalist Peter R. de Vries is neergeschoten heeft ons diep geschokt. Hij en allen die hem dierbaar zijn, zijn in onze gedachten. Journalisten moeten onbedreigd en vrij hun belangrijke werk kunnen doen. Wij voelen ons verbonden met iedereen die zich inzet voor de vrije pers in onze rechtstaat."

Moordaanslag

Peter R. De Vries vecht momenteel in het ziekenhuis voor zijn leven. De misdaadjournalist werd dinsdagavond even voor half acht in de Lange Leidsedwarsstraat in het stadscentrum van Amsterdam neergeschoten.

De misdaadjournalist had vlak daarvoor opnames gehad in de studio van RTL Boulevard, waar hij te gast was. Hij ging hier lopend weg. Volgens de politie is De Vries van dichtbij neergeschoten. Hij is ten minste één keer in het hoofd geraakt. Volgens bronnen van de NOS zouden er vijf schoten zijn gelost.

De politie heeft drie verdachten aangehouden, één van hen is mogelijk de schutter. Het is nog onbekend wie de verdachten zijn of wat hun mogelijke motief zou is.

Royalty
  • Beau Monde, Panorama, NOS
  • BrunoPress, Instagram