7 Boeken om te lezen voordat ze verfilmd worden

Deze boekverfilmingen moet je écht eerst gelezen hebben.

Boekverfilmingen

Een veelbesproken film op het moment is de bestsellerverfilming The Woman in the Window op Netflix. En zo zijn er nog veel meer. Van Big Little Lies tot The Witcher en van The Girl on the Train tot Bridgerton; allemaal waren het eerst boeken. Er volgen er dit jaar nog veel meer. Hieronder vind je 7 boeken die op het moment verfilmd worden, maar je toch echt eerst gelezen moet hebben.

Anatomy of a Scandal - Sarah Vaughan

Sienna Miller en Michelle Dockery spelen in de verfilming van Anatomy of a Scandal. Het gaat over een huwelijk dat uit elkaar valt zodra de man des huizes wordt beschuldigd van een verschrikkelijk misdrijf. Sophie is ervan overtuigd dat haar man onschuldig is. Kate, de advocaat die hem vervolgt, is er echter van overtuigd dat hij schuldig is en moet boeten voor zijn misdaden...

Where The Crawdads Sing - Delia Owens

Dit boek wordt verfilmd door Reese Witherspoon's productiemaatschappij dat al meerdere boeken naar het grote scherm heeft gebracht. Het verhaal gaat over een jonge vrouw die al jaren alleen woont in de moerassen van North Carolina en ernaar verlangd om geliefd te worden.

Daisy Jones & The Six - Taylor Jenkins Reid

Een fictieve rock band in de jaren 70 wordt gevolgd terwijl ze beroemd worden in LA. De verfilming is in documentaire-stijl met acteurs als Riley Keough, Sam Claflin en Suki Waterhouse.

Nine Perfect Strangers - Liane Moriarty

Nog een boek van Big Little Lies auteur Liane Moriarty. In Nine Perfect Strangers brengen negen vreemden tien dagen met elkaar door in een health and wellness retreat. Maar ze hebben geen idee wat ze te wachten staat...

News of the World - Paulette Jiles

Niemand minder dan Tom Hanks speelt de rol van Captain Jefferson Kyle Kidd, een Texaan die door het Wilde Westen reist in de nasleep van de Amerikaanse Burgeroorlog en nieuws van de wereld aan de lokale bevolking brengt. Dan stemt hij ermee in om een ​​jonge ontvoerde vrouw terug naar haar volk te brengen.

Letters From Your Lover - Jojo Moyes

Shailene Woodley, Felicity Jones en Joe Alwyn schitteren in de verfilming van Last Letter From Your Lover, een boek van auteur Jojo Moyes die ook Me Before You schreef. Het verhaal gaat over een jonge journalist in Londen die brieven vindt van een intense romance in de jaren 60.

Nightmare Alley - William L. Gresham

Geregisseerd door Guillermo del Toro, zie je in de verfilming van Nightmare Alley hoe een oplichter (Bradley Cooper) samenwerkt met psychiater Dr. Lilith Ritter (Cate Blanchett) om mensen te misleiden om hen geld te geven.

Kunst & Cultuur
  • Grazia Daily
  • iStock