Wie is Carrie Symonds, de kersverse vrouw van Boris Johnson?

De Britse premier trouwde afgelopen weekend in het geheim met zijn 23-jaar jongere vriendin.

Boris Johnson en Carrie Symonds

Afgelopen weekend trouwde de Britse premier Boris Johnson in het geheim met zijn 23-jaar jongere vriendin, Carrie Symonds. Wie is deze blondine?

Kleine ceremonie

Boris (56) en Carrie (33) schreven geschiedenis door als het eerste ongetrouwde stel ooit de ambtswoning aan Downing Street 10 te betrekken. In die situatie is nu verandering gekomen: Afgelopen zaterdag hebben de Britse prime minister en zijn vriendin elkaar tijdens een kleine ceremonie het jawoord gegeven.

Hoewel de twee de locatie van hun huwelijksvoltrekking tot op het laatste moment geheim wisten te houden voor het handjevol gasten dat mocht komen, was het niet bepaald een onopvallende plek. De twee kozen voor Westminster Cathedral, de grootste kathedraal van het land in hartje Londen. Voor later in de zomer staat er nog een groter feest op de planning.

Maar wie is Carrie Symonds eigenlijk?

Media-specialist

Ze is groot fan van de komedie Fleabag, liep haar idool Matt Bellamy eens tegen het lijf op een terras en wenste politicus Sajid Javid een fijne verjaardag met een tekening van hem als een avocado. Maar wat weten we nog meer over de kersverse vrouw van Boris Johnson?

Ze groeide op in East Sheen, Londen. Als kind ging ze naar Godolphin & Latymer School, een prestigieuze eliteschool waar ook Nigella Lawson en Kate Beckinsale naartoe gingen. Later studeerde ze kunstgeschiedenis en theaterstudies, maar is eigenlijk haar hele leven al omringd door de media: haar vader was de oprichter van een krant en haar moeder was krantenjurist. De appel is niet ver van de boom gevallen, want Carrie begon al snel een carrière als media-specialist in de politiek. Zo liep ze ook haar toekomstige echtgenoot tegen het lijf.

Natuurbehoud

Haar hart ligt bij natuurbehoud en een schone oceaan. Ze liep eens stage bij een liefdadigheidsinstelling voor dierenbehoud, in 2018 werkte ze in de pr om de oceanen te beschermen en begin dit jaar sloot ze zich aan bij de Aspinall Foundation, een Britse liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor natuurbehoud. Ook haar social media gebruikt Carrie vooral om te tweeten over de bescherming van wilde dieren en plastic vervuiling in de oceaan. En zo nu en dan om een filmpje van Boris te delen.

Gedrogeerd

Het leven van Carrie is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Tijdens haar studie is haar namelijk iets vreselijks overkomen. Na een avondje uit stapte ze in de taxi, waar ze gedrogeerd werd. "Ik was in gevaar, in een situatie waar ik de controle niet had en ik zal nooit weten wat er precies met mij gebeurd is", liet ze in een interview weten. Later bleek het te gaan om taxichauffeur John Worboys, een veroordeelde zedendelinquent die bekend stond als de Black Cab Rapist. Carrie getuigde in 2009 tegen hem en hij belandde achter tralies voor het aanvallen van 12 vrouwen, al zijn dat er waarschijnlijk veel meer.

Zoon

Het pasgetrouwde stel heeft samen een zoon van 1 jaar oud, Wilfred Lawrie Nicholas – hij werd vernoemd naar de artsen die de premier behandelden toen hij vorig jaar met corona in het ziekenhuis lag. Boris en Carrie verschijnen sinds 2019 samen in het openbaar.

Uit zijn eerdere huwelijken heeft Johnson ook kinderen, maar mysterieus genoeg wil de premier niet onthullen hoeveel precies. Wel is bekend dat hij er vier had met zijn tweede vrouw, Marina, en één buitenechtelijk kind heeft. Samen met de kleine Wilfred zijn dat er dus minstens zes.

Personality
  • Beau Monde, VRT, BBC
  • Brunopress