10 Dingen die je niet weet over actrice Samira Wiley

Ze speelt Moira The Handmaid’s Tale en je zou haar ook kunnen kennen van Orange Is the New Black. Maar wat weet je nog meer over Samira Wiley? Waarschijnlijk niet veel, dus wij praten je bij over deze getalenteerde actrice.

1. Ze is een jonkie
Samira werd geboren op 15 april 1987, wat betekent dat ze 34 jaar oud is. En dat is jonger dan veel mensen denken; zeker met zulke succesvolle rollen op haar naam. Ze groeide op in Washington, D.C.

2. Ze is de dochter van een pastoor
Sterker nog, ze is de dochter van twee pastoors. Zowel haar moeder Christine als haar vader Dennis werkten samen als co-pastoors bij de Covenant Baptist United Church of Christ. Het was de enige kerk in Washington die in 2007 verbintenissen van hetzelfde geslacht uitvoerde.

3. Ze is afgestudeerd aan de universiteit
Ze begon met een studie aan de Duke Ellington School of the Arts in Washington D.C., maar stapte over naar de Juilliard School in NYC. Het conservatorium voor uitvoerende kunsten is een van de meest prestigieuze scholen ter wereld.

4. Ze werkte nog achter de bar tijdens het eerste seizoen van Orange Is The New Black
Pas toen klanten haar begonnen te herkennen, nam ze ontslag. 'Vrienden vroegen me wat ik nou eigenlijk aan het doen was en verzochten me te stoppen met mijn baan', vertelde ze aan DIVA.

5. Ze kan goed zingen
Ze heeft niet alleen acteertalent, maar ook een gouden keeltje. Daar kwamen we achter toen ze in de laatste aflevering van Orange Is The New Black het nummer Amazing Grace zong.

6. Ze heeft een Emmy Award
Ze werd twee keer genomineerd en mocht de tweede keer een Emmy mee naar huis nemen. In 2016 werd ze genomineerd voor de beste vrouwelijke bijrol in een Drama Serie voor haar rol in The Handmaid’s Tale. Het jaar daarop won ze een Emmy voor beste vrouwelijke gastrol in een dramaserie.

7. Ze is getrouwd
Samira is getrouwd met Lauren Morelli, die ze leerde kennen op de set van OITNB. In een interview liet ze weten dat toen ze het script van de serie las, ze zich al aangetrokken voelde tot de gedachten van scenarioschrijver Lauren. Toen ze haar later ontmoette sprong de vonk pas echt over.

8. Ze heeft een dochter
De actrice heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze dol is op kinderen en zelf ook graag moeder zou willen worden. In april dit jaar werd haar droom werkelijkheid en verwelkomde ze samen met Lauren Morelli hun dochter George Elizabeth.

9. Eén van haar eerste 'rollen' was in een PayPal commercial
Voordat ze doorbrak als actrice, was ze in 2014 te zien in een reclame van PayPal.

10. De rol van Moira heeft haar een betere activist gemaakt
'Ik heb door haar geleerd hoe ik mijn stem en platform wil gebruiken om te spreken over dingen waar ik om geef', vertelt ze. Dat zijn onder andere de LGBTQ+ community en Black Lives Matter movement.

Bron: Divamag, TVOM | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws