Krullen knippen: dit moet je weten

Vrouwen met krullen weten als geen ander hoeveel tijd het kan kosten om hun haar te verzorgen. Een lockdown middenin een pandemie bewijst dat maar weer extra goed, maar gelukkig zijn de kappers inmiddels weer een tijdje geopend. Ben je van plan om je krullen binnenkort te (laten) knippen? Let dan zeker even op de onderstaande tips – of je nu zelf een krullenkapper bent of wanneer je zelf de schaar in je lokken wilt zetten.

Ga naar een goede krullenkapper

First things first: natuurlijk kun je zelf je eigen krullen knippen. Misschien heb je dat de afgelopen maanden – toen de kapper dicht was – ook gewoon zelf gedaan. Toch raden we je aan om naar een krullenkapper te gaan.

Krullenkappers zijn namelijk gespecialiseerd in jouw specifieke kapsel: of je nu over grove krullen of juist heel fijne krulletjes beschikt. Zij knippen alleen maar mensen met gekruld haar, waardoor ze precies weten waar ze op moeten letten en welke technieken ze moeten gebruiken voor een prachtig kapsel. Verspreid door Nederland vind je krullenkappers, onder andere in Amsterdam. Zo is het zeker de moeite waard om deze kapper in Amsterdam Zuid een bezoekje te brengen.

Krullen knippen doe je met droog haar

Mocht er toch nog eens een lockdown komen of mocht je nog geen plekje kunnen krijgen bij je favoriete krullenkapper dan kun je ook zelf beginnen met krullen knippen. Let er hierbij wel op dat je krullen écht anders knipt dan steil haar. Waar je bij steil haar je haren nat maakt en naar beneden kamt, moet je dit met krullen absoluut niet doen. Daar krijg je heel pluizige krullen van. Op die manier weet je ook eigenlijk helemaal niet hoe je haren zullen vallen als de krul er weer terug in is.

Krullenkappers knippen krullen als het kapsel droog is en dat is niet voor niets. Met droog haar zie je namelijk pas echt goed hoe de krullen vallen en waar je wat eraf kunt halen. Knip nooit zomaar een stuk van je krullen af, maar kijk goed waar het te lang is en wat mooier kan. Wist je bijvoorbeeld dat krullen vaak per krul worden geknipt? Dat kost misschien iets meer tijd, maar zorgt wel voor een mooi resultaat. Wil je alleen de puntjes knippen? In dat geval kun je je haar wel nat maken, omdat het dan alleen om de puntjes gaat.

Kijk goed naar welke tools je gebruikt

Wanneer je zelf begint met krullen knippen, moet je weten dat je niet zomaar iedere schaar kunt gebruiken. Menig kapper gebruikt een gewone coupeschaar voor het knippen van krullen. Bij een goede krullenkapper zul je dit gelukkig niet zo snel meemaken, want dat is niet bepaald bevorderlijk voor je gezonde bos krullen. Met een coupeschaar dun je je haren uit en dat is iets wat je over het algemeen niet wilt met krullen, tenzij je daar specifiek om vraagt. Doe je dat niet, vermijd het dan ook echt.

Ga liever aan de slag met een gewone kapperschaar waarmee je mooiere resultaten kunt boeken. Gebruik hierbij vooral je vingers en je eigen ogen om te kijken wat het beste past bij je krullen. Natuurlijk kun je een kam gebruik als je dat fijn vindt, maar zorg er in ieder geval voor dat je je krullen niet helemaal uitkamt. Anders krijg je weer hetzelfde als bij het knippen in natte krullen – dat het resultaat heel anders is dan je had gedacht bij het knippen van het haar. Een paar haarklemmen zijn ook altijd handig om krullen die niet geknipt worden op dat moment aan de kant te doen.

Opleiding of cursus krullen knippen

Lukt het je niet helemaal om je eigen haar in een mooie haartrend voor 2021 te knippen? No worries – in dat geval kun je eens kijken of er een cursus of opleiding krullen knippen voor je beschikbaar is. Dit is voornamelijk handig wanneer je van plan bent om je eigen haren in de toekomst vaker te knippen. Er zijn namelijk een aantal handige (online) seminars en workshops te volgen op verschillende plekken in Nederland waarna je meer weet over het knippen van krullen. Hoe fijn is het als je uiteindelijk altijd je eigen krullen mooi kunt knippen?

Natuurlijk is het ook heel logisch wanneer je niet zo’n zin hebt om een hele cursus te moeten volgen om je eigen haar te knippen. Kijk dan toch of er een plekje vrij is bij een krullenkapper bij jou in de buurt of bij de krullenkapper die we hierboven al eens noemden. Zo’n kapper is altijd gespecialiseerd in exact jouw kapsel, waardoor je gegarandeerd met een fabulous kapsel weer naar huis gaat.

Beeld: Unsplash

Laatste nieuws