Kate Winslet: 'Niemand weet dat deze actrice mijn dochter is'

Ze wist haar acteercarrière hierdoor helemaal zelf op te bouwen.

Kate Winslet dochter

Dat Kate Winslet een fantastische actrice is, weten we allemaal. Maar ze is ook moeder. Haar dochter Mia Threapleton is in haar voetsporen getreden en is ook actrice, al weet niet iedereen dat. 'Mensen die haar casten hebben geen idee dat ik haar moeder ben', aldus Kate.

Andere achternaam

De 45-jarige actrice heeft dochter Mia met haar eerste man Jim Threapleton gekregen. Een van de weinige keren dat ze over haar sprak, was onlangs in de talkshow Lorraine. Kate sprak over Mia's carrière als actrice en het feit dat ze die helemaal zelf heeft opgebouwd doordat ze niet dezelfde achternaam als haar moeder heeft.

'Mia is 20 en acteert. Ze is nu in Tsjechië voor een tv-serie. Ik denk dat ik altijd al het vermoeden had dat dit zou gebeuren...', vertelt ze. 'Een paar jaar geleden zei ze opeens: ik wil het proberen.' Al snel had ze haar eerste rol te pakken, maar niét omdat ze de dochter van is. 'Het is voor Mia heel fijn dat ze een andere achternaam heeft, waardoor ze weet dat ze niet is gecast omdat ze mijn kind is. Dat was voor haar zelfvertrouwen heel belangrijk', aldus de actrice

Acteerdebuut

Mia maakte haar acteerdebuut vorig jaar in de Italiaanse thriller-dramafilm Shadows, geregisseerd door Carlo Lavagna. In een eerder interview vertelde de jonge actrice daarover: 'Shadows was de eerste film waar ik auditie voor mocht doen en het eerste script dat ik ooit had gelezen. Ik kon mijn geluk niet op.'

Ook sprak ze over de dochter van een bekende actrice zijn. 'Ik heb nooit veel tijd doorgebracht op de sets waar mijn moeder werkte, het was altijd echt een uitje. Het is een heel andere ervaring als het je eigen werk is', legde ze uit.

Kate was van 1998 to 2001 getrouwd met Mia's vader Jim, daarna trouwde ze met Sam Mendes met wie ze zoon Joe (17) kreeg. In 2011 gingen ze uit elkaar. Nu is ze getrouwd met Edward Abel Smith, samen hebben ze zoon Bear (7).

Personality
  • Daily Mail
  • BrunoPress, Instagram