Dit zijn de 8 grootste schoenentrends dit voorjaar

Is jouw garderobe gevuld met loungewear en huisslippers? Daar moet verandering in gebracht worden!

schoenentrends voorjaar

Het voorjaar staat voor de deur en de terrassen gaan weer open. Maar de kans is groot dat jouw garderobe inmiddels gevuld is met loungewear en huisslippers. Daar moet verandering in gebracht worden nu je er weer vaker op uit gaat. Het goede nieuws is dat de schoenentrends voor de zomer nog steeds comfy zijn, maar wel met net even die chique twist. Shopze!

1. Flatforms

Nineties-inspired flatforms behoren toch wel tot één van de grootste trend dit seizoen. Gezien bij designers als Erdem, Ulla Johnson, Tod’s, Gabriela Hearst en nog veel meer. Lekker stoer en handig als je graag wat centimeters langer bent.

2. Dad sandals

De dad sandals van Chanel met twee banden over de voet en een band om de hiel - waar vroeger mannen met witte sokken op liepen - waren een enorme hit, maar helaas niet voor iedere portemonnee. Gelukkig volgden al snel meerdere merken. Ze zitten lekker, zijn praktisch én tegenwoordig dus ook fashion.

3. Thong sandals

Vorige zomer kwamen ze al voorzichtig kijken, maar dit jaar zijn ze onmisbaar: de thong sandals. Een slipper, maar dan chique en met een dikkere band om de voet. Met of zonder hak.

4. Teensandalen

Smalle bandjes die kris-krossend over de voet lopen en een ereplekje voor je grote teen: die zit tussen de bandjes, gescheiden van de andere tenen. Net iets chiquer dan een gewone flipflop en past overal bij, of het nou een jurkje of losse jeans is.

5. Ballerina's

Dior, Marina Moscone en Khaite hebben voor een comeback van de comfy ballerina gezorgd. Met een ronde neus of een spitse neus, helemaal plat of mini hakje, stevig leer of lekker soepel... Ze zijn er in alle soorten en maten.

6. Gekruiste banden

De op slippers geïnspireerde sandalen zitten niet alleen lekker, maar zien er door de dikke gekruiste banden net wat luxer uit dan de klassieke badslipper. De één met een dikke zool, de ander met een dunne; ze zitten allemaal lekker. Perfect voor thuis in de tuin, een dagje naar het strand of mee op vakantie.

7. Vlechtwerk

Gezien bij Dior, Acne en Bottega Veneta zijn gevlochten details op slippers en sandalen. Als het even kan van dik gewatteerd leer voor een dimensionaal effect, maar dunne vlechtjes mogen er ook zijn.

Mode
  • Harper's Bazaar US
  • BrunoPress