Modeontwerper Dennis Diem op 42-jarige leeftijd overleden

Verdrietig nieuws uit de modewereld.

Dennis Diem overleden

De Nederlandse modeontwerper Dennis Diem is op 42-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Berget Lewis bevestigd aan Shownieuws.

Lieve, warme man

'Ik ben echt enorm in shock', vertelt Berget Lewis. 'Ik moest echt even zitten... letterlijk even zitten. Ik heb Dennis gekend als een heel lieve, warme man. Ik heb heel veel met hem mogen werken.' Hij maakte outfits voor The Ladies of Soul Glennis Grace, Berget Lewis, Edsilia Rombley, Candy Dulfer en Trijntje Oosterhuis. Maar Berget Lewis werkte ook voor eigen projecten met het samen.

Ook BN'ers als Romy Monteiro, Victoria Koblenko en Georgina Verbaan droegen zijn ontwerpen op de rode loper en tijdens de Oscars en Golden Globes werden creaties van Dennis Diem gedragen door zijn muze Dorith Mous. De laatste jaren was hij vooral bezig met het maken van kunst.

Vakmanschap

Waaraan de ontwerper, die in Amsterdam werd geboren, opgroeide in de Verenigde Staten en later weer terugkeerde naar Nederland voor een modeopleiding, is overleden is niet bekend. 'Ik werd van mijn bed gelicht vannacht met het nieuws, ik zit namelijk in Mexico. Mijn hart is gebroken', aldus Berget. Trijntje was te aangeslagen om te reageren.

Dennis begon in 2007 zijn eigen lijn en werd bekend om zijn prachtige jurken en grote liefde voor vakmanschap. Korsetten waren zijn favoriet. 'Het lichaam verandert door een korset. Het is bijna als beeldhouwen', zei hij eens.

Mode
  • Shownieuws, LINDA., Fashion United
  • BrunoPress