De Netflix timerfunctie: dit moet je erover weten

Val jij regelmatig in slaap tijdens het Netflixen?

Netflix timer

Het ene moment ben je lekker aan het Netflixen, het volgende moment schiet je wakker op de bank en heb je zes afleveringen van je serie gemist. Herkenbaar? Dan hebben we goed nieuws: Netflix komt waarschijnlijk met een timerfunctie.

Dutje op de bank

Weleens in slaap gevallen op de bank terwijl Netflix nog aan stond? Of zó lang naar een show gekeken dat je de tijd glad vergeten bent? Voor iedereen die er moeite mee heeft om de streamingsdienst af te sluiten, komt Netflix zelf met een oplossing. Het bedrijf schijnt nu namelijk te experimenteren met een timerfunctie. Daarmee wordt een aflevering of serie automatisch op pauze gezet als je al een tijdje geen actie meer hebt ondernomen.

Timer aanzetten

Je kunt dan bijvoorbeeld instellen dat de serie na 30 minuten of een uur vanzelf op pauze wordt gezet. Ook kun je ervoor kiezen dat Netflix aan het einde van de huidige aflevering stopt met spelen. Op die manier ben je niet per ongeluk al zes afleveringen verder als je in slaap bent gevallen voor de televisie. Je merkt bovendien sneller dat er alweer een uur verstreken is en het misschien toch tijd wordt om naar bed te gaan. De nieuwe functie kan ook heel handig zijn voor ouders die liever niet willen dat hun kinderen nog uren achter het scherm blijven plakken.

Android-app

De functie is al beschikbaar in de Netflix-app voor sommige Android-gebruikers. Naar verwachting wordt dit nog uitgebreid naar desktops en televisiesets. Het is niet precies wanneer de functie overal te gebruiken is. Je zult vooralsnog dus nog echt zelf op de pauzeknop moeten drukken.

Kunst & Cultuur
  • Tipsenweetjes
  • iStock