Waarschijnlijk geen tweede seizoen van The Queen's Gambit

En dit is waarom.

The Queen's Gambit

Het is één van de populairste Netflix miniseries van het moment: The Queen's Gambit. Maar liefst 62 miljoen huishoudens volgden in de eerste maand dat de serie online stond het verhaal van schaakwonder Beth Harmon. Reden genoeg voor een tweede seizoen, zou je denken. Maar dat zit er waarschijnlijk niet in.

Bevredigend eindpunt

Een tweede seizoen staat voorlopig niet op de planning, laat de producer van The Queen's Gambit, William Horberg, weten aan Deadline. Waarom vraag je je af? Volgens de producer heeft de serie een bevredigend eindpunt bereikt. 'En we willen het publiek zelf de ruimte in laten vullen over wat er daarna gebeurt voor Beth Harmon. We zijn erg blij met de volledigheid van Beth's verhaal', aldus Horberg.

Terugkeer

Slecht nieuws dus voor alle fans van de The Queen's Gambit. Maar hoofdrolspeelster Anya Taylor-Joy ziet een terugkeer wél zitten. Zo gaf ze vorig jaar al aan dat ze nog wel een keer in de huid van Beth Harmon zou willen kruipen. 'Ik ben dol op het personage en ik zou zeker terugkomen als ze dat zouden vragen', aldus Taylor-Joy tegen Town & Country.

De actrice gaf in hetzelfde gesprek al wel aan dat een tweede seizoen erg onwaarschijnlijk is. Dit komt omdat er ook nooit over is gesproken. 'Maar zeg nooit, 'nooit'.'

Kunst & Cultuur
  • Marie Claire
  • The Queen's Gambit