De highlights van Copenhagen Fashion Week

In drie dagen tijd showen alle deelnemende merken hun AW21-collectie.

Copenhagen Fashion Week

Copenhagen Fashion Week 2021 is tot een einde gekomen. In drie dagen tijd werden de wintercollecties van verschillende merken geshowd, dit jaar in een digitaal jasje. Heb jij niet front row vanaf je computer meegekeken? Geen zorgen, wij selecteerden de highlights voor je.

ROTATE

Het Kopenhaagse ROTATE is ontstaan vanuit een samenwerking tussen luxe warenhuis Birger Christensen en stylisten en influencers Jeanette Madsen en Thora Valdimars. Voor ROTATE ontwerpen ze statement pieces die ze nog missen in hun eigen garderobe. Dus als er straks weer een feestje op de planning staat, weet je waar je wezen moet voor een knaller van een outfit.

Ganni

Inmiddels niet meer weg te denken uit de modewereld. Dit keer geen catwalk, maar een performance van 3 coole artiesten (gehuld in de AW21-lijn, of course). Niet te missen trendkleur: felgroen. Appeltjesgroene boots? Yes, please!

Samsøe Samsøe

Het thema: 'Stillness', en dus koos Samsøe Samsøe voor twee locaties om de nieuwe collectie te laten zien. Voor AW21 doet Samsøe dat wat Samsøe does best: mooie basics, knitwear waarin je wilt wonen, een fijn kleurenpalet en een vleugje leer her en der.

Baum und Pferdgarten

Social distancing zorgt voor veel creativiteit. Baum und Pferdgarten maakte een film met 21 looks geshowd door 21 mensen in hun eigen omgeving, verspreid over de hele wereld. Zo krijgt samenzijn een heel nieuwe betekenis. Linea recta op de wishlist: de groen geruite mouwloze jas en alle spencers, please.

Stine Goya

Ontwerpster Stine Goya noemt het thema van haar AW21-collectie 'Grunge Euphoria'. Een vleugje eighties, een beetje roaring twenties en een kleurenpalet om bij weg te zwijmelen.

Stand Studio

De najaarscollectie van Stand Studio - geshowd in een karakteristiek Stockholms gebouw - is er een uit de categorie 'never change a winning team'. Faux fur-jassen in perfecte basic-tinten én out of the box kleuren, super coole tassen en als nieuwe toevoeging: hoeden om je look mee af te toppen.

NYNNE

Deens merk NYNNE maakt mode die moet inspireren, maar die vooral ook draagbaar moet zijn. Niet alleen door modellen en influencers, maar door echte vrouwen. Daarom: geen traditionele modellen die de ontwerpen showen, maar 'gewone' vrouwen. Bijvoorbeeld een succesvol data-analyst, een cabaratière, maar ook de 87-jarige oma van de fotografe.

Rixo

Van oorsprong based in Londen, maar doet dit seizoen voor het eerst mee aan Copenhagen Fashion Week. En niet met een standaard catwalk, Rixo maakte een samen met een aantal influencers (waaronder Dutchie Nicole Huisman) een inspirerend lookbook. Op het menu voor AW21: coole prints, opvallende kleuren en mooie materialen.

Gestuz

De lente is nog niet eens begonnen, maar bij het zien van de najaarscollectie van Gestuz krijg je al weer bijna zin in de volgende winter. Een winters kleurenpalet met bruine tinten in de hoofdrol en cosy materialen gemixt met stoer leer.

Mode
  • Marie Claire
  • Copenhagen Fashion Week