Recept: truffelgratin met paddenstoelen en pecannoten

Op zoek naar een lekker winters recept? Dan is deze heerlijke truffelgratin een aanrader. In nog geen half uurtje kan je deze lekkere gratin in elkaar zetten. Perfect als bijgerecht of als hoofdgerecht.

Recept: Truffelgratin met paddenstoelen en pecannoten

Truffel

Truffel is een zwam die onder de grond, op wortels van bomen, groeit. Dit vaak kostbare ingrediënt heeft een sterke smaak. Voeg het toe aan een pasta of pizza voor net dat beetje extra. Extra leuk: het bevat nauwelijks vet, is suikervrij én rijk aan fosfor en calcium.

Ingrediënten

700 gram aardappelgratin (truffel)
40 gram pecannoten
200 gram aan verschillende soorten paddenstoelen
2 el olijfolie
1 teentje knoflook
1 takje peterselie

Verdubbel de ingrediënten als je de truffelgratin als hoofdgerecht wilt eten.

How to prepare

1. Verwarme de oven voor tot 200 graden. 2. Doe de aardappelgratin (truffel) in de ovenschaal en bak deze gaar volgend de aanwijzingen op de verpakkingen 3. Als de aardappelgratin in de oven staat, kun je de pecannoten roosteren tot ze kleuren. Maak de paddestoelen schoon en snijd deze in kleine stukjes van ongeveer 2x2 cm. 4. Pak een koekenpan (of wok) en fruit de knoflook voor 1 minuutje. Voeg daarna de paddenstoelen toe en bak ze vijf minuutjes mee. Voeg op het laatst de pecannoten toe en breng het op smaak met peper. 5. Voeg als laatst de topping toe aan de gratin en rond het af met wat peterselie.

Dit recept en andere lekkere recepten kun je vinden in de receptenrubriek: Wat eten we vandaag (van Jumbo).