Maandag
‘Om half acht ‘s ochtends begin ik met een uur sporten. Dat maakt mij fris voor de komende week. Daarna reserveer ik elke morgen een zogenaamd ‘nieuwsuur’. Hierin neem ik al het nieuws van de dag door en lees ik bij over ons vakgebied. Het is cruciaal om op de hoogte te blijven, want als ik op een evenement sta, dan wil ik ook weten wat er die dag speelt qua actualiteit. Vervolgens ben ik de hele dag op kantoor. Ik voer gesprekken met marketing en sales in de ochtend, waarin de make-over van onze website centraal staat. In de middag bespreek ik met mijn zusje Françoise de interieurs van onze huizen. Ze is designer en heeft in Maastricht haar eigen studio.’
Dinsdag
‘Ik spreek af met de directeur van hotel Winselerhof. Iedere week ga ik naar onze huizen toe en bespreek daar met het management hoe het gaat. Nu hadden we het bijvoorbeeld over het schilderwerk in de kamers en het nieuwe meubilair voor de vergaderruimtes. Dat doe ik altijd op locatie en niet op kantoor. Het is belangrijk om die binding te houden. ‘s Avonds ben ik thuis, omdat mijn vrouw voetbaltraining geeft aan het damesteam van de Universiteit van Maastricht. Dan kook ik en ben ik bij ons zoontje van negen maanden.’
Woensdag
‘Na het ontbijt vertrek ik richting Hotelschool Maastricht. Op vaste basis geef ik daar gastcolleges. Ik heb er met veel plezier gestudeerd, dus het is erg leuk om iets terug te kunnen doen. Dan naar huis via de Albert Heijn, om vervolgens het diner klaar te maken. In het algemeen probeer ik vijf van de zeven avonden thuis te koken. Die liefde is ontstaan op de hotelschool. Ik heb de stijl van iemand als Jamie Oliver, dus het hoeft niet allemaal heel precies, zolang het maar met goede producten wordt bereid. Vanavond is het een groentelasagne met verschillende soorten kaas. Daarna tafelen we na en nemen we de dag door. Enorm belangrijk in drukke tijden.’
Donderdag
‘De dag start weer met sport. Iets wat ik onder begeleiding doe, want ik weet van mijzelf dat ik een stok achter de deur moet houden om ook echt te gaan, haha. De rest van de dag breng ik door met onze financieel directeur. Hoe loopt het, waar staan we en wat ambiëren we in 2020 nu ik officieel het stokje heb overgenomen van mijn vader. De afgelopen jaren is die transitie al langzaamaan begonnen, nadat ik terugkwam uit het buitenland. Mijn aanpak? Door mijn kennis uit m’n tijd in New York en Madrid te vermengen met onze familiewaarden, hoop ik de perfecte mix te creëren. Eind van de middag ga ik richting Amsterdam voor een Young Circle-avond van Het Financieele Dagblad. Regelmatig organiseren ze bijeenkomsten voor jonge entrepreneurs. Dan praten en discussiëren we over relevante thema’s. Dit keer ging het over de impact van China op de Nederlandse handel en innovatie.’
‘Ik heb de kookstijl als iemand als Jamie Oliver’
Vrijdag
‘Eén keer in de twee maanden zitten we met onze Raad van Commissarissen. Het klankborden met mensen met meer ervaring, die net iets verder weg staan, is heel nuttig. Ik wil naast beleving ook de betekenis van ons bedrijf vergroten. Wat je bij ons meemaakt kan altijd beter. Daarom komt mijn vrouw dit jaar ook bij ons bedrijf werken. Ze heeft een professionele achtergrond in brandmanagement, zodat we het van papier naar de praktijk kunnen vertalen.
In de middaguren heb ik een ‘90-dagengesprek’. Ik drink met iedere nieuwe medewerker na 90 dagen een kop koffie of thee en hoor dan hoe het bevalt en wat ze opvalt.’
Zaterdag
‘Ik hou een welkomstwoord voor een belangrijke groep die verblijft in Château St. Gerlach. Daarna spreken we met vrienden af en breng ik de rest van de dag door met familie. ‘s Avonds ga ik met mijn vrouw aan de slag met de plannen voor de verbouwing van ons huis.’
Zondag
‘Vroeg opstaan om te trainen voor de golfcompetitie dit voorjaar. ‘s Middags ga ik met m’n gezin de stad in en gaan we nog even langs bij mijn ouders. ‘s Avonds het huis op orde maken en alvast de aankomende week voorbereiden.’
- Etienne van Sloun