AIX Rosé 2019 bekroond met goud

Perfect voor het zonnige weekend.

AIX Rosé

De lente heeft afgelopen weekend op grandioze wijze haar intrede gemaakt en ook aankomend weekend zal de zon zich weer laten zien. Als we de weersverwachting moeten geloven, zal het kwik zelfs richting de 20 graden stijgen. Genoeg reden om een fles rosé aan te schaffen en optimaal te genieten, toch?

Goud

Zin in een glas lichtroze wijn? Haal dan zeker AIX Rosé 2019 in huis. De nieuwe jaargang van deze wijn is namelijk wederom bekroond met goud door Gilbert & Gaillard, één van Frankrijks belangrijkste wijngidsen.

Smaak

De nieuwe jaargang belooft dus weer een aangename smaak op te leveren. Als we het huis, Maison Saint AIX, moeten geloven, smaakt ‘ie zelfs beter dan ooit. Hoe dat komt? Afgelopen zomer was een perfect seizoen voor de wijnstokken en daardoor ontwikkelde de Grenache-druif zich vooral heel goed.

Daarnaast ligt het domein op ongeveer twintig kilometer afstand van Aix-en-Provence en op een hoogte van 350 meter. Hierdoor is er niet alleen heel veel zon, maar ook koelere wind die de druiven ook nodig hebben en de gaard beschermt deze eventuele ziekten. Reden genoeg om zelf te proeven? Santé!