Parelgort met gegrilde avocado

Geen kookinspiratie: wat dacht je van een frisse salade met parelgort en gegrilde avocado van Anna Jones?

Parelgort met gegrilde avocado

Recept

Bereidingstijd: 30 minutenVoor 4 personen

Benodigdheden- 200 gram parelgort- Rasp en sap van anderhalve biologische citroen- 50 gram amandelen- 50 gram zonnebloem- of pompoenpitten- 2 rijpe avocado’s- Een flinke bos basilicum- 200 milliliter (kokos)yoghurt- 100 gram feta- 200 gram spinazie of andere bladgroente

BereidingBreng ruim water aan de kook en zet alle ingrediënten klaar. Verhit een grillpan op hoog vuur. Was de gort goed onder de koude kraan, doe in de pan met tweemaal het volume aan water en een flinke snuf zout. Knijp een halve citroen uit boven de pan en voeg ook de citroenrasp toe. Laat de gort 25 minuten koken. Verhit een koekenpan op halfhoog vuur. Hak de amandelen grof en rooster ze met de pitten in de pan tot ze net goudbruin zijn. Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pitten, leg de halve avocado’s op de snijkant in de grillpan en rooster ze tot ze een mooi grillpatroon hebben. Maak een snelle yoghurtsaus: snipper de basilicum fijn, roer in een kleine kom door de yoghurt met de rasp en het sap van de overgebleven citroen en een flinke snuf zout en peer. Giet de gare gort af, leg hem in een grote schaal,verkruimel de feta erover met de geroosterde amandelen en pitten. Snipper de spinazie of andere bladgroente en meng door de inhoud van de schaal. Breng op smaak met zout en peper, maar vergeet niet dat de feta al behoorlijk zout is. Serveer de gort met daarop een warme avocade, een flinke scheut yoghurtsaus en naar smaak nog wat meer basilicum.

Dit recept komt uit het boek Een nieuwe manier van koken door Anna Jones.  Wil je meer lezen over haar nieuwste boek? Bestel Elegance dan hier.