5 x lunchen in Parijs

Vijf verrukkelijke adresjes waar de Parijzenaren ook zelf graag komen.

5 x lunchen in Parijs

1. L’Atelier de Joël Robuchon

5 Rue Montalembert, VIIème arrondissement, joel-robuchon.comEen authentiek menu en een open keuken, perfect voor een casual Parijse lunch. Raar, maar waar: de specialiteit van de chef is een overheerlijke aardappelpuree.

2. Caviar Caspia

17 Place de la Madeleine, VIIIème arrondissement, caviarkaspia.comIs al sinds 1927 beroemd om zijn gerechten met zeevruchten en – what’s in a name – kaviaar. Het is er dringen tijdens fashionweek.

3. Le Petit Lutetia

107 Rue de Sèvres, VIème arrondissementKarakteristieke Franse brasserie met Art Nouveau decor en een prettig traditioneel menu. Door de ongedwongen sfeer een perfecte plek om ’s morgens de krant te lezen of bij een zonnetje te loungen op het terras.

4. Mariage Frères

260 Rue du Faubourg Saint-Honoré, VIIIème arrondissement, mariagefreres.comIn dit 19e eeuwse theehuis vind je meer dan 650 smaken thee. Het huis staat bekend om de zwart met goud omrande blikken met thee, waarmee de muren vol staan. Reken ook hier op een zoete lunch.

5. La Pâtisserie de Cyril Lignac

2 Rue de Chaillot, XVIème arrondissement, lapatisseriecyrillignac.comTraditionele zoetigheden krijgen hier een modern jasje. Een aanrader is de gezouten eclair en de gigantische baba au rhum. Het houten interieur komt van de hippe Studio KO.