Cityt(r)ips voor de herfst

De herfst is bij uitstek de beste periode om een citytrip te doen. Elegance selecteert de 3 leukste steden van Europa.

Cityt(r)ips voor de herfst

1. Stockholm - 2 uur vliegen

Stockholm is enorm populair als citytrip. Wij begrijpen waarom. De stad is op 14 (!) eilanden gebouwd, de straten zijn schoon en de mensen vriendelijk. Dat Stockholm een toonaangevende stad is, merk je op mode- en interieurgebied. Daarnaast is er een overvloed aan trendy koffiezaakjes en cocktailbars. Ook telt de stad veel moderne musea en historische hotspots. Must-sees zijn de middeleeuwse stad Gamla Stan, het Koninklijk Paleis en het Stadhuis. Maar fotomuseum Fotografiska, Moderna Museet en zeker het ABBA Museum zijn ook een bezoek waard. De stad is goed te bereizen met de metro of fiets. Een (rondvaart)boot biedt een unieke kijk vanaf het water. Wij werden verliefd op de stad, head over heels! Om in ABBA-sferen te blijven...Moet je doen: de longen uit de lijf zingen in het ABBA-museum!

2. Lissabon - 3 uur vliegen

Temperaturen rond de 20 - 25 graden Celsius maakt Lissabon een ideale bestemming in de herfst. Cultureel historisch gezien heeft de stad enorm veel te bieden. Historische gebouwen, fonteinen en idyllische straatjes  met nostalgische trams tekenen de stad. Maar Lissabon barst ook van de hippe hotspots. Vanwege de hoogteverschillen is de stad geliefd door hikers én vind je veel café-restaurants op dakterrassen met fenomenaal uitzicht. Ook heeft Lissabon veel parken. Populair zijn Jardim Tropical en Jardim Botanico. Het museumaanbod is uiteenlopend. Van het MAAT, Museum of Arts, Architecture and Technology tot koetsenmuseum Museu Nacional dos Coches. Klaar met de cultuur? Lissabon ligt aan zee, dus de stap naar en op het strand is snel gezet. Bonito!Moet je doen: je evenwicht testen in één van de rammelende, antieke trammetjes.

3. Praag - 1.30 uur vliegen

Niet per se de drang om de zon op te zoeken? Dan is Praag de ideale bestemming! De stad staat in de top 20 van mooiste steden in Europa op website Conde Nast Traveler. En dat is met redenen. Praag biedt veel cultureel fraais. Zo staat De Oude Stad op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Ook zijn de Joodse wijk Josefov en het moderne Kampa-eiland fantastisch. Kampa-eiland is the place to be als je van moderne kunst houdt. Daarbij biedt het eiland een prachtig uitzicht op de Karelsburg. Eerder zin in een koninklijke ervaring? Bezoek dan de Praagse Burcht, één van de grootste paleizencomplexen ter wereld.Moet je doen: bestel Sumavask bramborov polevka, een overheerlijke, traditionele aardappelsoep.