Spaanse Wijnweek 2019

Tapas: bij menigeen bekend én geliefd. Maar hoe zit het met de wijnkennis als het op Spanje aankomt? Dit jaar wordt de Spaanse Wijnweek geïntroduceerd: een week waardoor je gegarandeerd de Spaanse smaak te pakken krijgt.

Spaanse Wijnweek 2019

Gastronomie

Rioja, Rueda en Ribera del Duero zijn vast bekende namen. Misschien kunnen we ook wel stellen dat de Spaanse gastronomie een van de aantrekkelijkste aspecten van het land is. De verschillende wijnstreken in het land hebben ieder hun eigen cultuur, streekproducten en gastronomie en leveren de lekkerste Tempranillo's en Verdejo's op. Mmm...

Wijnweek

Om ons Nederlanders te verwennen met Spaanse lekkernijen, wordt van 17 tot en met 23 juni de Spaanse Wijnweek 2019 georganiseerd. Een week zonder vaste locatie, want restaurants, wijnimporteurs, wijnbars en hotels uit heel Nederland nemen deel aan de Spaanse Wijnweek 2019. Die verschillende 'deelnemers' organiseren verschillende activiteiten (op dus verschillende locaties) om jou onder te dompelen in de Spaanse wijncultuur. Denk onder andere aan live gesneden Spaanse ham door een cortador de jamón, wijnproeverijen, masterclasses en diners.

Klik hier om te zien welke evenementen bij de week zijn aangesloten.